Читај ми!

Истрага о експлозијама у Митровици

У северној Косовској Митровици од почетка године бачено 18 експлозивних направа, а извршиоци још увек нису познати, кажу у Косовској полицији. У току је истрага у коју је укључена и Еулексова спрецијална јединица за тешка кривична дела. Из Еулекса поручују да се овакви инциденти морају спречити.

Од почетка године у северној Косовској Митровици бачено је 18 различитих експлозивних направа, а директни извршиоци још нису откривени, рекли су у косовској полицији.

"Од 1. јанура у северној Митровици евидентирано је 18 кривичних дела са бацањем разних врста експлозивних направа, што се третира као кривично дело изазивање опште опасности", рекао је агенцији Бета заменик регионалног директора Косовске полиције Ергин Медић.

Медић је подсетио да је било двоје повређених и то само у једној експлозији.

"Нису откривени директни извришиоци, истрага је у току, а у њу је укључена и Еулексова спрецијална јединица за тешка кривична дела", каже Медић.

Еулекс је јуче позвао све који нешто знају о експлозијама на северу Косова да се јаве Оперативној групи те мисије у Косовској Митровици на број 038 512 638.

"Ти неодговорни и безобзирини напади су директна претња локалној заједници и јавној безедности и оспоравају владавину права," оценио је шеф Извршне полиције Еулекса Оле Мадсен.

Мадсен наглашава да се овакви инциденти морају спречити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво