Читај ми!

Угрожени пацијенти јужно од Ибра

Болесници у српским енклавама на Космету су угрожени, јер косовска агенција за лекове више месеци онемогућава снабдевање лековима здравствених институција јужно од Ибра, саопштено је из Дома здравља Грачаница.

Агенција за лекове Косова више месеци онемогућава снабдевање лековима здравствених институција јужно од Ибра, због чега су угрожени болесници у енклавама, саопштено је данас из Дома здравља Грачаница.

Директорка Дома здравља Грачаница Рада Трајковић навела је у изјави достављеној медијима да је пре више од четири месеца улазак донације из Београда одобрио косовски министар здравља. 

"Међутим, опструкцију процеса допремања лекова најдиректније спроводи Агенција за промет лекова Косова, иако компанија 'Велефарм' увек достави легалну пропратну документацију", навела је Трајковић и додала да Домови здравља и друге здравствене институције у енклавама остају без неопходних лекова за одржавање здравствене безбедности болесника.

Из Дома здравља су апеловали на свест хуманих људи у институцијама, међународној заједници, Еулекса и Кфора да помогну у превазилажењу наведеног проблема и учине све да се прекине са опструкцијом приликом допремања лекова.

Лекари, како се додаје у саопштењу, чине напоре да са лимитираним могућностима спашавају животе пацијената, али стање је алармантно јер су резерве појединих лекова нестале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије