Читај ми!

Распуштен Градски одбор ДС-а у Шапцу

Градски одбор Демократске странке у Шапцу распуштен одлуком Главног одбора странке, а за повереника демократа у том граду одређен Борко Стефановић. На састанку од 95 чланова шабачког одбора 85 гласало за напуштање ДС-а. Бивши чланови чиниће иницијативни одбор за оснивање странке "Заједно за Србију" Душана Петровића.

Одлуком Главног одбора Демократске странке распуштен је градски одбор ДС-а у Шапцу, а за повереника демократа у том граду одређен је Борко Стефановић.

По одлуци органа странке, чланови градског одбора у Шапцу, њих 98, обавештени су о распуштању тог одбора СМС поруком у којој Стефановић наводи да "неки бивши функционери демократа раде против странке и наносе јој немерљиву штету" и да ће чланство наредних дана бити обавештено о будућим корацима.

Председник Градског одбора ДС-а у Шапцу Миодраг Филиповић потврдио је агенцији Бета да је та информација стигла у странку путем и-мејла, али да у њој није било даљег објашњења.

Одмах је заказан састанак Градског одбора ДС-а у Шапцу на коме су чланови одлучивали да ли остају у странци или ће је напустити "због тога што је Демократска странка престала да буде демократска и носилац демократских промена, као и због незадовољства начином на који Драган Ђилас води странку".

Већина чланова прелази код Петровића

Од 95 чланова шабачког одбора ДС-а, 85 је гласало за напуштање странке, док је један био уздржан, а ДС је напустио и градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Досадашњи председник шабачког одбора Миодраг Филиповић рекао је агенцији Бета да ће бивши чланови ДС-а чинити иницијативни одбор за оснивање странке "Заједно за Србију" Душана Петровића, а да ће им се прикључити још неки локални одбори ДС-а из Србије.

У Шапцу је на власти коалиција ДС-а, Српског покрета обнове и Либерално-демократске партије, а Милошевић је рекао да данашње промене у ДС-у неће утицати на промену власти у том граду.

"У локалном парламенту ДС је до сада имао 25 одборника, вечерас је из ДС-а изашло 19, а остало шест. Међутим, ми смо се већ договорили да ћемо се у даљем раду понашати као коалиција и учествовати у свим пројектима које смо започели", рекао је Милошевић.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара