Читај ми!

ДСС: Раскринкати судску фарсу у Митровици

Захтевамо да Влада Србије предузме енергичну акцију у правцу раскринкавања судске фарсе - суђења у Основном суду у северном делу Косовске Митровице осумњиченима за учешће у мартовским нередима 2008. године у том граду, поручују из ДСС-а.

Демократска странка Србије затражила је "раскринкавање судске фарсе" - суђења у Основном суду у северном делу Косовске Митровице осумњиченима за учешће у мартовским нередима 2008. године у том граду.

"Захтевамо да Влада Србије предузме енергичну акцију у правцу раскринкавања ове судске фарсе на суду у Северној Митровици", каже се у саопштењу ДСС у којем се додаје да влада у то крене од извештаја владе Србије из марта 2008. године.

ДСС наводи да су грађани Митровице тада изашли испред зграде суда да спрече насилни чин хапшења српских судија и били дочекани ватром тамошњих снага безбедности од чега је било рањено најмање десет демонстраната и да је том приликом, нажалост, погинуо и један украјински војник.

У саопштењу се наводи да је влада на првој седници после догађаја усвојила извештај о догађајима, који је сачинио тадашњи министар за КИМ Слободан Самарџић, да је био сачињен на основу директних увида у догађај, са учесницима "и, не на последњем месту, са замеником Специјалног представника УН на КиМ, Ларијем Росином".

У извештају је била истакнута обавеза Владе Србије да од УН затражи стручну истрагу посебног тима СБ УН, наводи ДСС и истиче да је истрага тима СБ УН била обављена током априла 2008. године, да је извештај о истрази уредно предат наручиоцу и да се никада није појавио пред овим или неким другим форумом УН.

Према ДСС-у организатор суђења "је некакав Еулекосв суд који је нашао за сходно да данас подели своју кадијску правду".

У Основном суду у северном делу Косовске Митровице почело је суђење осумњиченима за учешће у мартовским нередима 2008. године у овом граду, којима се, поред осталог на терет ставља и нелегално заузимање суда и ометање службених лица у вршењу службене дужности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво