Читај ми!

Нови посланички клуб опозиција Влади

Председник посланичког клуба "Заједно за Србију" Душан Петровић поручио да ће тај клуб подржавати све европске законе и акте, али и да ће бити опозиција Влади. Суштина политике овог клуба биће истинска децентрализација и залагање да централна Србија, попут Војводине, добије скупштину, извршну власт и буџет, рекао Петровић.

Нови посланички клуб у Скупштини Србије "Заједно за Србију" биће опозиција Влади Србије, а подржаваће све европске законе и акте, рекао је председник тог посланичког клуба Душан Петровић.

Он је на првој конференцији за новинаре тог посланичког клуба, који ће имати шест посланика, рекао да тај клуб потенцијалне партнере види у свима онима који подржавају принципе за које је и он опредељен, а то су улазак у ЕУ, решавање питања Косова и Метохије, као и суштинска и истинска децентрализација Србије.

"Придруживање Европској унији је један од врхунских националних циљева и ми ћемо подржати све проевропске законе и акте. Један од врховних циљева је и постизање договора са косовским Албанцима и затварање тог питања. Сматрамо да је ово тренутак да се то питање заврши", рекао је Петровић.

Петровић је истакао да ће суштина политике новог посланичког клуба бити истинска и права децентрализација, а у оквиру тога и залагање да централна Србија, попут Војводине, добије скупштину, извршну власт, као и буџет.

На питање да ли постоји могућност сарадње са крагујевачком странком "Заједно за Шумадију", имајући у виду сличност у називима тих политичких опција, Петровић је поновио да тај клуб као потенцијалне партнере види све оне који подржавају његове идеје, а да је све друго коинциденција.

Упитан за евентуалну сарадњу са Вуком Јеремићем, кога је ДС такође искључио из странке због одбијања да врати посланички мандат, Петровић је рекао да је разговарао са Јеремићем, да су један другом изнели своје ставове и виђење политике и да су се договорили да буду у сталном контакту.

Новинаре је интересовало и да ли ће још неко од посланика ДС прећи у нови посланички клуб, а Петровић је одговорио да је свако ко подржава идеју његовог посланичког клуба добродошао и да није немогуће да дође до неких промена.

Петровић је оценио и да у Србији влада велико интересовање за нови посланички клуб и да је могуће да релативно брзо он буде претворен и у адекватан политички облик.

Петровић је додао и да се са некадашњим лидером ДС-а Борисом Тадићем видео на пријему када је Драгољуб Мићуновић добио Легију части и да му Тадић ништа није рекао за формирање новог посланичког клуба.

Петровић је посланички клуб основао након што га је ДС искључио из странке због одбијања да, као бивши министар, врати посланички мандат, а поред њега клуб ће чинити Сања Чековић, која ће бити његов заменик, Бошко Ристић, Небојша Зеленовић, Миодраг Ђидић и Милован Марковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво