Читај ми!

Божовић: ДС није слабија без Петровића и Јеремића

Демократска странка није ни мало уздрмана ни ослабљена искључењем Душана Петровића и Вука Јеремића, рекао генерални секретар ДС Балша Божовић. Сви у Влади би требало да поднесу оставке, због штетних супстанци у млеку, због "премијера који нема кредибилитет и зато што су државу за само шест месеци, задужили за више од две милијарди евра", каже Божовић.

Генерални секретар Демократске странке Балша Божовић изјавио је да ће ДС 17. марта усвојити нови Статут странке чиме ће завршити реформе своје страначке организације и оценио да странка није ни мало уздрмана ни ослабљена искључењем Душана Петровића и Вука Јеремића.

"Петровић и Јеремић су непоштовањем правила странке сами себе искључили из ДС-а, а Петровићева одлука да своје политичко деловање настави у једној другој странци, није новост. Чини ми се да је већ дуже времена тражио изговор како би то и реализовао", изјавио је Божовић Танјугу.

Он је најавио да ће 17. марта Демократска странка усвојити нови Статут странке и представити План за излазак Србије из кризе, чиме, како је рекао, ДС завршава са својом реформом и креће у кампању.

Мислимо да ова Влада не може да опстане до краја године, јер је заједно са премијером изгубила сваки кредибилитет. Демократска странка једина у Србији има економски програм и План изласка из кризе и нећемо да дозволимо влади и СНС-у да Млађан Динкић, са два одсто освојених гласова на изборима, управља целокупном монетарном и фискалном политиком ове земље и да је води у бесумучно задуживање, рекао је Божовић.

Генереални секретар ДС напоменуо је да странку очекују избори у окружним одборима у ужој Србији и Београду 2. марта, као и покрајински и окружни избори у ДС Војводине 9. и 10.марта.

Сви у Влади би требало да поднесу оставке

Божовић je раније данас, после редовне изборне скупштине Клуба демократске омладине Крагујевца, рекао да би сви у Влади требало да поднесу оставке, због штетних супстанци у млеку, због ''премијера који нема кредибилитет и зато што су државу за само шест месеци, задужили за више од две милијарди евра''.

"Незадовољни смо променама и зато што од најављиваних 100 милијарди евра у Србију није дошао ни један једини евро", рекао је Божовић и додао да Влада Србије не може да опстане дуже од неколико месеци.

Према његовим речима, демократе могу да цене и поштују ''нечију енергију у борби против организованог криминала и корупције, али ти резултати нису видљиви, а борба је селективна".

Он је рекао да је за мандата ДС заплењено више од 300 милиона евра имовине стечене организованим криминалом.

"ДС не може да дозволи да неко са два одсто гласова бирача на републичком нивуу, води тако велике секторе", нагласио је Божовић критикујући напредњаке и социјалисте, јер имају економски програм Млађана Динкића.

Он сматра да владајућа коалиција дозвољава Динкићу да ''задужује земљу и да без икакве контроле води целокупну фискалну и монетарну политику".

Према његовим речима, 17. марта ће бити завршен процес свеобухватних реформи ДС-а, а чланови председништва први пут ће бити бирани непосредно, а биће изложен план ДС за излазак Србије из кризе.

ДС ће после тога кренути у кампању, док партнере види пре свега у грађанима, најавио је Божовић.

Редовној Изборној скупштини Клуба демократске омладине Крагујевца, на којој је за председника изабрана Александра Јовановић, дипломирани инжењер архитектуре, поред Божовића присуствовала је и председница Форума жена ДС и народни посланик Гордана Чомић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара