Читај ми!

Селаковић разговарао са Дежером и Санином

Израда стратегија за реформу правосуђа и борбу против корупције, које ће се у марту наћи у у Скупштини, једна је од тема разговора министра Николе Селаковић са Венсаном Дежером и Стефаном Санином.

Министар правде и државне управе Србије Никола Селаковић састао се јуче с генералним директором Дирекције за проширење ЕУ Стефаном Санином и шефом делегације ЕУ у Србији Венсаном Дежером, саоштило је Министарство правде.

Главна тема састанка била је израда стратегија за реформу правосуђа и борбу против корупције о којима би у марту требало да расправљају посланици у Скупштини, а које ће утицати на нови извештај Европске комисије о напретку Србије у области правосуђа.

Министар Селаковић је истакао да је Стратегија за борбу против корупција "хоризонтална стратегија која укључује велики борј сектора и интересних група, док је Стратегија за реформу правосуђа фокусирана на једну област, а то је правосудни систем Србије", наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, министарство је почело да ради и на Акционом плану који контролише спроводивост и реалност циљева и мера садржаних у стратегијама.

"У марту се очекује и почетак рада на Акцином плану за Стратегију за борбу против корупције", рекао је министар европским званичницима.

Како је саопштено, Санино и Дежер сагласили су се у оцени да је Министарство до сада добро радило како би исправило све негативне последице реформе правосуђа.

Они су посебно нагласили значај борбе против корупције и криминала, истичући да је потребна јака сарадња међу државним органима, као и јасна институционална подела надлежности у тој борби.

Према њиховим речима, министарство увек може да рачуна на сву неопходну експертску подршку од стране ЕУ у изради релевантних докумената које Србија доноси у циљу побољшања живота својих грађана, као и у циљу напретка на путу ка ЕУ.

Санино је на састанку недавни састанак министра Селаковића са европском канцеларком за правосуђе Вивијан Рединг оценио као "јаку поруку од стране европских званичника да се цени сваки напор Србије који она предузима на решавању својих проблема".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара