Читај ми!

Јовановић: Власт да саопшти истину

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић позвао представнике акутелне власти на искреност о косовском питању и оценио да садашњим решењем "неће бити српских институција".

Представнике акутелне власти председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић позвао је на искреност о косовском питању и оценио да садашњим решењем "неће бити српских институција".

"Од истине су политичари бежали годинама, и зато смо и стигли до ове тачке националног пропадања," навео је Јовановић у писаном саопштењу.

Према његовим речима, на северу Косова могуће су институције у чијем раду ће Срби заједно учестовавати са Албанцима, сличне онима из Хрватске или јужно од Ибра.

"Оваквим решењем неће бити српских институција на Косову јер је Србија 1999. године, када су је водили политичари који су сада на власти, након рата са целим светом капитулирала и изгубила право да Косовом управља," написао је Јовановић.

Лидер ЛДП је истакао да "није довољно да се у Бриселу у тишини помире Тачи и Дачић или Николић и Јахјага", већ да је неопходно спровести нову политику која ће обезбедити трајни мир и нормализацију међусобног живота Срба и Албанаца.

"Добро је да власт у Бриселу разговора, али је лоше што се о тој политици у Србији ћути јер се тако ускраћује право грађанима да искораче из политике конфликта која је уништила наше животе", истакао је Јовановић и додао да решење морају да прихвате људи на Косову, а да то није могуће уколико политичари "скривају праву природу договора који желе да постигну".

Јовановић је додао да Србији нису потребни лидери "који су једино способни да се одрекну своје прошлости и политике коју су до јуче градили на националистичким порукама".

"Ти политичари данас имају дужност да се обрате свом народу, објасне дубину својих заблуда и понуде другачију политику", оценио је Јовановић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара