Читај ми!

Мараш: Покрајина се руга грађанима

Укидањем одлуке о докапитализацији Развојне банке Војводине покрајинска Влада се наругала грађанима, клијентима и здравом разуму, сматра члан председништва Уједињених региона Србије Слободан Мараш.

Члан председништва Уједињених региона Србије Слободан Мараш изјавио је да одржавање седнице Скупштине Војводине, на којој је и укидање одлуке о докапитализацији Развојне банке Војводине, значи да се покрајинска Влада, која је недељама убеђивала јавност у исправност докапитализације, наругала "грађанима, клијентима и здравом разуму".

У саопштењу УРС-а Мараш је подсетио да је председник Владе Војводине Бојан Пајтић изнео хиљаду разлога зашто је докапитализација једини прави начин да се спаси већ уништена банка и говорио како ће влада поднети остакву уколико се установе злоупотребе у Развојној банци.

"Грађани и јавност су недељама убеђивани у исправност одлуке Владе Војводине да је докапитализација Развојне банке Војводине једино исправно решење за дубиозу у којој се та банка 'стицајем околности' нашла. Претходних пет докапитализација је било неуспешно, али ова је требало да буде оно право, само 16 милијарди динара да се упумпа у банку која има 70 одсто ненаплативих кредита и то је то", рекао је Мараш.

Према његовим речима Скупштина Војводине је у ребалансу покрајинског буџета одобрила докапитализацију "али није се ни осушио потпис на овој одлуци", а покрајинска Влада је брже боље затражила од Министарства финансија и привреде да се приступи проналажењу банке која ће преузети РБВ.

"Одржавање седнице Скупштине Војводине, на којој је и тачка дневног реда поништавање одлуке о докапитализацији РБВ јер није спроведена, је врхунац ругања грађанима, клијентима и здравом разуму. Ни речи о сопственој одговорности, односно неодговорности", оценио је Мараш.

Како је додао, чланови покрајинске владе су за себе пронашли решење у формирању Фонда за развој Војводине, који више личи на покушај бекства од обећања него на стварну жељу да се помогне војвођанској привреди.

"Дани пред нама ће нас уверити да ли је Бојан Пајтић мислио озбиљно или се само мало играо", рекао је Мараш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара