Читај ми!

УРС: Без децентрализације села ће нестати

Без децентрализације и развијања локалне самоуправе села ће нестати, а становништво Србије ће се слити и највеће центре, рекао портпарол УРС-а Марко Селаковић.

Портпарол Уједињених региона Србије Марко Селаковић оценио је значај децентрализације и развијања локалне самоуправе јер ће се без тога, како је рекао, становништво Србије слити у највеће центре, а села нестати.

Како се наводи у саопштењу УРС-а Селаковић је истакао да је веома важно створити услове да се села развијају и да млади људи имају перспективу да тамо и остану.

"Младима не треба само асфалт, радна места и празна обећања. Младима су потребни конкретни садржаји, који ће унапредити њихов живот. Ако нема спортских терена нема ни спорта, ако нема домова културе нема ни културних садржаја, ако нема системске подршке аграру нема ни младих у пољопривреди", рекао је Селаковић након обиласка археолошког локалитета Феликс Ромулијана и новоотвореног игралишта у селу Гамзиград, поред Зајечара.

Према његовим речима локалне самоуправе могу много и, како каже, то су људи из УРС-а, попут Бошка Ничића из Зајечара, јасно показали.

"Али држава мора да препозна село и месне заједнице као први ниво доношења одлука. Зато је веома важно што Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе по први пут у историји директно опредељује средства за развој месних заједница", истакао је Селаковић.

Према његовим речима, о УРС-у довољно говоре резултати те странке и да су напади на њу без аргумената.

"Ако умемо да водимо јавне финансије, да створимо једнаке шансе за све регионе, развијамо градове и општине, водимо дијалог са ЕУ, јасно је да ми радимо свој посао. Лако је критиковати и говорити да добро урађен посао није довољно добар. Нека о томе суде грађани а не политичке партије", закључио је Селаковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара