Читај ми!

ДСС поздравља Дачићево извињење

Извињење које је премијер Србије Ивица Дачић упутио ДСС-у је значајно, јер је то прво извињење ДСС-у, рекао портпарол ДСС-а Петар Петковић поздрављајући Дачићев потез.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић поздравио јe извињење које је тој странци упутио премијер Ивица Дачић нагласивши да је то прво извињење ДСС-у.

"Извињене које је упућено ДСС-у важно је и због тога што је ово први пут да се неко извини једној српској партији у Србији. До сада је била права инфлација разних извињења на све могуће адресе, а сада је пало извињење ДСС-у", навео је Петковић у изјави достављеној агенцији Бета.

Дачић се јуче извинио због оптужби функционера његове Социјалистичке партије Србије Бранка Ружић на рачун ДСС-а, "ако је то схваћено као оптужба да је ДСС финансирала криминална група" Дарка Шарића.

Ружић је јуче тим поводом рекао да није оптужио ДСС да је примао новац од Шарића, већ да је рекао да не верује да би та странка могла да прима новац нарко клана.

Петковић је рекао и да ДСС и даље "тврдо инсистира" да Влада Србије у најкраћем року упозна јавност са садржајем свих 130 дискова на којима су забележени контакти појединаца из власти са представницима нарко картела.

"Очекујемо да укупна јавност подржи овај наш захтев и да је у интересу саме владе да не остане никаква тајновитост око ове афере. Не видимо ниједан разлог због ког јавност у потпуности не би била упозната са садржајем тих дискова", навео је Петковић.

Дачић је раније рекао да се 2008. године састајао са Родољубом Радуловићем, чланом Шарићеве групе, не знајући да је реч о криминалцу и тврдећи да у контактима са њим није починио никакво кривично дело.

Контакти државних функционера са члановима Шарићеве групе су и предмет истраге Тужилаштва за органозовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара