Читај ми!

Дачић: Нисам одавао државне тајне

Сусрети са Родољубом Радуловићем немају апсолутно никакве везе са криминалом, рекао премијер Ивица Дачић. Није било одавања тајни, рекао је Дачић и извинио се ДСС-у ако је изјава Бранка Ружића отворила простор за оптужбе да ту странку финансирају криминалне групе.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да његови сусрети са Родољубом Радуловићем немају апсолутно никакве везе са криминалом, као и да током тих сусрета "није било одавања тајни".

"Ја сам јасно рекао шта сам имао да кажем – моји контакти немају апсолутно никакве везе са криминалом. Нити су имали нити сада имају", рекао је Дачић новинарима на обележавању Дана Криминалистичко-полицијске академије.

Премијер није изнео детаље о тим сусретима, али је истакао да државни органи треба да раде свој посао.

"Ја немам шта ту да кријем. Још једном кажем, ниједно кривично дело није почињено нити је било одавања тајни. Напротив, сви ти људи о којима говорим, које сам ја некада познавао, у затворима су или се за њима трага. И шта сам им помогао? Тако ће бити и у наредном периоду", рекао је Дачић.

Премијер Дачић додао је да је из свега што се догодило извукао велике поуке.

"Извлачим велике поуке да морам да водим рачуна с ким се састајем и да морам да имам добре службе које ће да ме штите односно да штите институцију председника Владе или министра унутрашњих послова. То, нажалост, није био случај у претходном периоду и могло је да се деси све ово што се десило", рекао је Дачић.

Извињење ДСС-у

Премијер Дачић извинио се Демократској странци Србије ако је изјава функционера СПС-а Бранка Ружића отворила простор за оптужбе да ту странку финансирају било које криминалне групе.

Нагласивши да такве ствари нису потребне на политичкој сцени Србије, која је иначе препуна спекулација и измишљотина, Дачић је поручио да СПС не треба тиме да се служи.

"Ја желим да се извиним ДСС-у, ако је из овога извучена било какава конотација у смислу оптужби да је та странка финансирана од стране било које криминалне групе", казао је Дачић новинарима. 

Премијер је подсетио да су СПС и ДСС раније ималу добру сарадњу и да је то био период када су социјалисти подржавали мањиску владу.

"Мислим да ово апсолутно није потребно. Ми имамо разлике у политичком деловању, али једно су разлике, а ово су ствари које не бих волело да се мени дешавају па ни другима", закључио је Дачић.

Ружић је у недељу, како су медији пренели, изјавио да је Шарићев клан ДСС-у месечно давао прилоге од 220.000 евра, а ДСС је те наводе демантовао и затражио од јавног тужиоца да испита "Ружића због изговорених лажи".

Међутим, шеф посланичког клуба СПС-а Бранко Ружић рекао је да је бестидна лаж да је оптужио ДСС да га је финансирао нарко-картел Дарка Шарића.

"Рекао сам да не могу да поверујем да је то тачно, да не могу да повежем Коштуницу са нечим таквим. То и данас понављам", рекао је Ружић новинарима у Скупштини Србије.

Питање директора полиције решиће се договором

Говорећи о новом директору полиције, министар унутрашњих послова Ивица Дачић рeкао јe да ће то питање бити решено у договору и да ту неће бити никавих проблема.

"Питање директора полиције је питање које ће се решавати у редовном договору и комуникацији и мислим да ту неће бити никаквих проблема", рекао је Дачић.

На питање да ли је кандидаат за директора полиције и саветник председника Србије Милорад Симић, Дачић је рекао да та информација није потекла од њега и да неће да коментарише наводе из медија.

Дачић је додао и да ће бити решено питање постављања начелника полиције у местима где их сада нема.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије