Читај ми!

Србија и њена војска фактор стабилности

Поносан сам на Војску Србије и чињеницу да је Србија фактор стабилности у региону, а њена војска ослонац у развијању добрих односа у Европи и шире, рекао министар одбране Александар Вучић.

Министар одбране Александар Вучић уручио је златне и сребрне медаље за ревносну службу активним и пензионисаним припадницима Војске Србије и Министарства одбране, поручивши им да је Србија фактор стабилности у региону, а њена војска ослонац у развијању добрих билатералних односа у Европи и шире.

На церемонији уручења медаља, уприличеној поводом Дана државности Србије, Вучић је одикованим припадницима система одбране рекао да одличје које им је додељено треба да носе са поносом, свесни чињенице да су постали пример за углед свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Према његовим речима, симболика Сретења не сме да буде заборављена, јер Војска Србије је истински наследник устаника вожда Карађорђа и кнеза Милоша, али и ратника и бораца оба балканска и светска рата.

"Као министар одбране и лично сам поносан на Војску Србије. У њој су данас људи који су увек знали да је слобода највиши принцип који треба да штитимо, ми то данас умемо да чувамо, умемо да помажемо нашим људима, али и људима широм света којима је помоћ потребна. Данас ни у земљи ни у свету нико о нашој војсци не мисли лоше, чини ми се да смо цењенији него икада", рекао је Вучић.

Указом председника Србије Томислава Николића, припадницима система одбране у децембру је додељено 65 златних и 75 сребрних Медаља за ревносну службу, и то за изузетне заслуге и резултате у обављању дужности и задатака у области одбране и безбедности.

Вучић је изјавио је да су Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) спремни да уложе у санацију зграде Генералштаба у Београду, али је додао да ће се од тога одустати ако се грађани Србије буду противили.

"Стварно мислим да можемо да направимо нешто лепше од овога, ако се људи слажу. Не видим никакав смисао да ово (зграда Генералштаба оштећена у НАТО бомбардовању) овако изгледа, али ако се људи буду томе супростављали, ако мисле да то неко за себе ради, онда нека остане овако", рекао је Вучић.

Он је додао да ће се за неколико дана састати са шеиком Мухамедом бин Зајед ал Нахјаном из УАЕ и да постоји "више идеја" за санацију зграде Генералштаба.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије