Читај ми!

Стефановић: Истраге, па о изборима

Нема одлуке о изборима док се не заврше истраге, а за Београд би било најбоље да Драган Ђилас сам поднесе оставку, каже председник Скупштине Србије и председник Градског одбора СНС-а Небојша Стефановић.

Српска напредна странка не планира да покрене тему нових избора, али ће помно пратити резултате истрага у аферама везаним за криминал и корупцију, рекао је председник Градског одбора СНС-а и председник Скупштине Небојша Стефановић.

Овде можете погледати/преузети емисију Око

"Било би тешко и злонамерно да већ данас неког оптужујемо за нешто за шта није крив, али би било лоше и да неког ослобађамо, па да се покаже да је крив. Очекујемо да надлежни органи дају своје мишљење. Ми смо почели велики посао, и многи нису веровали када се говорило о Мишковићу или о Агробанци, па се и то догодило", рекао је Стефановић гостујући у емисији "Око".

Одлуку о следећим корацима у СНС донеће када буду јасни резултати тих истрага, до тада би нови избори били губљење времена које је за Србију драгоцено, сматра Стефановић.

"СНС би на новим изборима најубедљивије победила, била би на прагу да сама формира Владу. Популарност Александра Вучића и све оно што странка ради реформама чини да људи имају поверења у нас, али ми се не водимо страначким, већ интересом државе", нагласио је Стефановић.

Главни одбор СНС-а незадовољан је радом покрајинске и власти у Београду и планирају разговоре о томе како решавати та питања. Небојша Стефановић каже да СНС прижељкује оставку Драгана Ђиласа која би водила ка ванредним изборима на градском нивоу.

"Ми смо уочили да се Београд не развија довољно брзо, не постоје визије ни план како да се врате дугови, нема решења за комуналне проблеме, а много је незапослених. Постоје проблеми и ми имамо предлоге како да их решимо", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, 2008. године је донета одлука о промени Статута града Београда и њиме су одузете надлежности општина и пренете на централу што је створило проблеме. Каже и да је због прерасподела надлежноста мање новца у општинским касама.

Говорећи о Војводини Стефановић је рекао да у СНС нису задовољни како управља покрајинска Влада, да је стално критикују, али да прихватају чињеницу да је у покрајини ДС освојио готово апсолутну већину.

Он верује да би на наредним изборима могло да буде другачије, будући да се сада отвореније говори о начину управљања на свим нивоима у друштву. 

"Имамо неравномеран развој Покрајине и новац који долази на основу различитих основа се лоше улаже. Имамо велику неразвијеност у једном делу општина, кредите који су давани по партијској припадности", каже Стефановић и оцењује да грађани Војводине много тога и нису знали.

Отворенији рад Скупштине Србије

Председник Скупштине Србије каже да је у парламенту у последњих неколико месеци побољшан начин рада и оцењује да су народни посланици много учинили за бољи имиџ Србије.

"Увели смо неколико важних ствари. Прво је отварање скупштине према јавности, то је данас најотворенија институција. Ускоро ћемо имати увођење система електронског парламента, тако ћемо штедети новац и повећати ефикасност рада посланика. Надам се и да ћемо до краја године имати прву електронску седницу", рекао је Стефановић. 

Према његовим речима, Скупштина Србије појачала је сарадњу са међународним институцијама и повећала углед земље, што је заслуга посланика који се труде да покажу шта Србија јесте и шта може да буде.

На питање о крајњем исходу разрешења Нате Месаровић са функције председнице Врховног касационог суда, Стефановић одговара се море поштовати одлука Уставног суда.

"Свако има право на своје мишљење, али закон каже да ми одлуке суда морамо да поштујемо. У овом случају Уставни суд је донео одлуку да је избор Нате Месаровић на ту функцију био неуставан. Најамње очекујем од једног судије да се упусти у коментарисање судских пресуда”, рекао је Стефновић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара