Развој односа Србије и Јапана

Министар спољних послова Иван Мркић захвалио одлазећем амбасадору Јапана у Београду Тошију Цунозакију за изузетно залагање за свеобухватни развој односа и сарадње две земље.

Одлазећем амбасадору Јапана у Београду Тошију Цунозакију, министар спољних послова Иван Мркић захвалио је за изузетно залагање за свеобухватни развој односа и сарадње две земље, саопштило је то министарство.

"Посебну захвалност дугујемо Цунозакију, јер је за време његовог мандата Јапан први пут Србији одобрио кредит, по преференцијалним условима, неупоредиво повољнијим од тржишних, за потребе термоелектране 'Никола Тесла'", рекао је Мркић који је примио амбасадора у опроштајну посету.

Мркић који је био и први амбасадор Србије у Јапану, рекао је и да су та средства омогућила спровођење инвестиционог пројекта који ће обезбедити "вишеструку корист за Србију, како у погледу заштите животне средине, тако и отварања нових радних места".

У саопштењу се додаје да су у време службовања Цунозакија укинуте и визе за држављане Србије који путују у Јапан.

Јапанског амбасадора је председник Републике Томислав Николић одликовао је Орденом српске заставе другог реда, за заслуге за учвршћивање мирољубиве сарадње два народа.

Цунозаки је, нагласивши да су добри односи Србије и Јапана значајно унапређени залагањем обе стране, захвалио народу и Влади Србије за помоћ и саосећајност после катастрофалног земљотреса и цунамија, који су Јапан погодили марта 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара