Божовић са дијаспором у Чикагу

На састанку државног секретара МУП-а Србије Владимира Божовића са представницима дијаспоре у Чикагу изнет низ прелога како да се унапреди сарадња државе и дијаспоре.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владимир Божовић састао се у Чикагу са представницима српске дијаспоре у САД и упознао их са тренутном безбедносно-политичком ситуацијом у Србији и са резултатима посете премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића и њега Вашингтону.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, на састанку је једногласно усвојен предлог да за члана социјално-економског савета Владе Србије из дијаспоре буде предложен Бранко Тупањац, угледни пословни човек из Чикага.

На састанку је, како се истиче, било речи и о отварању канцеларије српске дијаспоре у Вашингтону, која би се у седишту америчке администрације на бољи и квалитетнији начин борила за српске националне интересе, у светлу све бољих билатералних односа САД и Србије.

Представници дијаспоре изнели су низ предлога како да се унапреди сарадња државе са дијаспором, а нарочито у погледу надлежности Министарства унутрашњих послова око хитног поједностављивања компликоване процедуре добијања држављанства и личних докумената Републике Србије.

На састанку је, уз претходне консултације са организацијама дијаспоре, једногласно упућена снажна подршка председнику и новој Влади Републике Србије у напорима да очува националне и државне интересе, нарочито на Косову и Метохији, као и да настави одлучну и снажну борбу против организованог криминала, посебно корупције.

Божовић, како је најављено, наставља посету Чикагу сусретима у полицији, посети Полицијској академији чикашке полиције и Регионалном центру ФБИ државе Илиноис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије