Читај ми!

Дачић посетио компанију Форбс

Приоритет Владе није само међународна политика, већ и стварање услова за привлачење страних инвестиција у Србију, рекао премијер Ивица Дачић након посете компанији "Форбс". Када би само један са листе Форбсових најбогатијих људи на свету уложио у Србију, мислим да би свим грађанима Србије било боље, рекао Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је, након посете компанији "Форбс", да приоритет активности Владе Србије није само међународна политика, односно рад на што бољој међународно-политичкој позицији Србије, већ и стварање услова за привлачење страних инвестиција у Србију.

"У том смислу почаствован што сам имао прилику да будем гост Форбсове компаније и магазина и што сам данас разговарао са потпредседавајућим компаније Кристофером Форбсом" изјавио је Дачић након састанка у тој издавачкој компанији.

Када би само један са листе Форбсових најбогатијих људи на свету уложио нешто у Србију, мислим да би свим грађанима Србије било боље, рекао је Дачић.

Дачић је подвукао да је у том смислу договорено да се покушају покренути заједничке активности и истакао отвореност Владе Србије за привлачење страних инвестиција, као и све погодности које се нуде страним инвеститорима.

Форбс је, како је рекао Дачић, изразио жељу да помогне Србији, да дође до страних инвестиција.

"Договорили смо се да имамо неколико заједничких пројеката, а да се о свему томе договоримо у наредном периоду, да буде презентација Србије у њиховим часописима и да пробамо да заједнички организујемо неку регионалну мини конференцију са учесницима из целог света" рекао је Дачић.

Премијер је посебно истакао да је позвао Форбса да посети Србију већ следећег месеца, "јер то је Србији потребно, да наша земља почне да живи као сав нормалан свет".

Форбс је рекао да састанак са премијером Србије сматра великом привлегијом и да је почаствован тиме што је премијер Србије код њих у посети.

Према његовим речима, сви у тој компанији врло су узбуђени због шансе да пренесу прилике из Србије својој јавности и читаоцима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се