Читај ми!

ЛСВ: Заједнички спречити инциденте

Треба повећаћати број полицајаца у Темерину и заустави инциденте, сматра ЛСВ. Потребна је и Радна група покрајинских институција и скупштинских одбора за безбедност и међунационалне односе, представника локалне самоуправе и МУП-а, истиче Лига социјалдемократа Војводине.

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) захтева да Министарство унутрашњих послова Србије повећа број припадника полиције у Темерину и заустави инциденте и подсетила министра полиције Ивицу Дачића на захтев да поднесе оставку због погоршања безбедносне ситуације у Војводини.

"Није довољно да виновници туча буду само приведени, потребно је спречити да туча уопште и буде. Нико не сме да стрепи на улици за своју или безбедност свог детета", наводи се у саопштењу.

Подсећамо, нагласила је ЛСВ, да је управо појачаним присуством полиције у јесен 2011. године заустављен талас насиља.

Учесталост туча у Темерину, и оних за које је утврђено да су етнички мотивисане и оних које то нису биле, одавно је превазишла све границе и никако не доприноси неговању традиционално добрих међунационалних односа који су карактеристични за Војводину.

Поред више полицајаца, Темерину је потребна и Радна група коју би чинили представници различитих покрајинских институција, а поготово скупштинских одбора за безбедност и међунационалне односе, затим представници локалне самоуправе и МУП-а Србије.

Њен задатак би био да свакодневно промовише различитост и толеранцију, али и расветли све разлоге због којих се у Темерину овакве ствари дешавају, сматра ЛСВ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се