Читај ми!

Лидер новог таласа

"Франкфуртер алгемајне цајтунг" пише да последњих неколико месеци у Србији "дува нови ветар" и води се неселективна борба против корупције. Најважнији покретач свега је потпредседник Владе Александар Вучић, који све препознатљивије расте у доминантну политичку фигуру у тој балканској држави, наводи немачки лист.

Немачки лист Франкфуртер алгемајне цајтунг у јучерашњем броју пише да се у Србији води неселективна борба против корупције, а да је централна политичка фигура те борбе први вицепремијер Александар Вучић.

Лист наводи да у последњих неколико месеци у Србији дува нови ветар. Најважнији покретач свега је Александар Вучић, потпредседник Владе, председник највеће странке у владајућој коалицији, министар одбране и координатор српских служби безбедности, који све препознатљивије расте у доминантну политичку фигуру у тој балканској држави.

Када је његова страначка колегиница Јоргованка Табаковић, гувернер српске централне банке, у недавном коментару у једном телевизијском интервјуу изнела запажања која су се могла разумети као да је бранила Милана Бека, који је у том тренутку излазио са шесточасовног испитивања у полицији, због његове улоге у веома сумњивој приватизацији београдске луке, Вучић је интервенисао одмах.

Гувернер централне банке Јоргованка Табаковић сматрала је да ће се Беко извући, јер је "веома, веома паметан" и "далековид" човек.

Ова изјава Јоргованке Табаковић подстакла је спекулације да ће Вучић наставити да се  селективно бори против корумпираних тајкуна и да ће спасти оне олигархе који су се показали као великодушни спонзори његове странке.

Овоме се енергично супротставио Вучић, шеф Српске напредне странке: "Тиче се само питања да ли су код неких случајева приватизације (које је и Европска унија критиковала у свом извештају о напретку) поштовани закони. То је све оно што нас интересује. Уколико је закон прекршен, сви починиоци ће бити кривично гоњени, укључујући и Бека".

Он је најавио и да ће се "у наредним данима" доказати да је Владина борба против корупције све само не селективна. Срби са интересовањем очекују да виде шта ће бити резултати тога.

Ново у Србији је да борба против корупције није само прича већ да је праћена првим конкретним корацима.

Раније се представници српске владе нису усуђивали ни да помену имена олигарха, који су целој држави били познати по имену. Српски олигарси били су зао дух политике Београда.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се