Читај ми!

Писмо ЛДП-а директору ЕПС-а

ЛДП сматра да не постоје оправдани разлози за задуживање ЕПС-а са 440 милиона евра, јер тај дуг неће моћи да се сервисира, "већ ће послужити као својеврсни тројански коњ за улазак новог власника у највеће домаће јавно предузеће".

Либерално-демократска партија данас је отвореним писмом од вршица дужности директора Електропривреде Србије Александра Обрадовића затражила детаљније информације о финансијској ситуацији у том јавном предузећу, подозревајући да се припрема његова продаја "по багателној цени".

Одбор ЛДП-а за енергетску ефикасност сматра да је након именовања Обрадовића настављена вишегодишња пракса уништавања ЕПС-а, констатујући да у протеклом периоду у том предузећу није спроведена ниједна значајна меру која би смањила расходе и отклонила узроке стагнације.

"У недостатку ових мера остаје сумња да под изговором тешке наслеђене ситуације, под окриљем фамозне борбе против корупције и таблоидне медијске кампање која је прати, с руководством странке која Вас је именовала, уствари припремате продају ЕПС-а по багателној цени", наводи ЛДП у отвореном писму.

Та странка сматра да не постоје оправдани разлози за задуживање ЕПС-а са 440 милиона евра, јер тај дуг неће моћи да се сервисира, већ ће послужити као својеврсни тројански коњ за улазак новог власника у највеће домаће јавно предузеће.

"Такав исход, господине Обрадовићу, представљао би ругање генерацијама грађана Србије које су стварале систем ЕПС-а. Уједно би имао несагледиве последице за будући економски развој наше земље. Једино што за грађане Србије и њену привреду у овом тренутку може бити горе од тренутне ситуације је да се неефикасни државни монопол ЕПС-а замени ефикасним приватним монополом", поручује ЛДП.

Обрадовић је у четвртак на конференцији за новинаре упозорио да је ЕПС-у хитно потребно задужење од 50 милијарди динара, јер би у супротном компанија већ крајем марта могла да оде у стечај.

Обрадовић је апеловао на Управни Одбор ЕПС-а да што пре закаже седницу одбора на којој треба да буде одобрено задуживање компаније на тржишту за 50 милијарди динара и доношење одлука о оснивању јавног снабдевача и оператора дистрибутивног система.

Све те одлуке Влада Србије је већ одобрила, прихватањем плана пословања ЕПС-а за 2013. годину, рекао је Обрадовић и указао да је задуживање ЕПС-а једини начин да се избегне блокада рачуна, што води у банкрот компање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се