Читај ми!

ЛСВ: Дачић да поднесе оставку

Због игнорисања погоршaња безбедносне ситуације у Војводини, премијер и и министар унутрашњих послова Ивица Даћић треба да подесе оставку, саопштио ЛСВ.

Лига социјалдемократа Војводине оценила је да премијер и министар унутраших послова Ивица Дачић треба хитно да поднесе оставку због, како истиче та странка, игнорисања погоршања безбедносне ситуације у Војводини.

"Након туче у Темерину, протеклих 48 сати обележио је међунационални инцидент у Бечеју, ломљење табле Словачког културног центра и други обрачун ватреним оружјем у близини основне школе у Новом Саду за свега пола године", наводи ЛСВ у саопштењу.

На синоћ одржаној седници председништва те странке закључено је, како пише у саопштењу, да "Дачић треба хитно да поднесе оставку због игнорисања погоршања безбедносне ситуације у Војводини".

ЛСВ наводи и да Нови Сад три године нема начелника Полицијске управе, да том граду недостаје 300 полицајаца и да "полиција није у стању да идентификује нападаче на просторије ЛСВ на које је атаковано 25 пута у последње три године у Војводини".

Та странка сматра и да је "слична ситуација и у другим крајевима АП Војводине", додавши да се Дачић годину и по оглушује о иницијативу ЛСВ за оснивањем Полицијске управе за Војводину, "како би се омогућила децентрализација и боља координација рада МУП-а".

"Све ове околности могле би довести до самоорганизовања грађана Војводине ради елементарне заштите њихове личне безбедности, што нужно води у још ризичније ситуације", закључује ЛСВ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се