Читај ми!

Влада јединствена по најважнијим питањима

Влада Србије постигла је озбиљне резултате у остварењу готово свих циљева постављених приликом формирања и јединствена је по свим најважинијим питањима јер држава не сме и неће да пропусти историјску шансу да уђе у ЕУ и одбрани своје националне интересе, саопштено после седнице Владе.

Влада Србије, у изузетно тешким унутрашњим и међународним условима, јединствена је по свим најважнијим питањима, јер Србија неће и не сме да пропусти историјску шансу да уђе у Европску унију, одбрани своје државне и националне интересе и осигура просперитет за све грађане, речено је на седници Владе.

Влада Србије је у протеклих шест месеци постигла озбиљне резултате у остварењу готово свих циљева постављених приликом њеног формирања, оцењено је на седници на којој је анализиран досадашњи рад Владе.

Влада Србије унапредила је дијалог са привременим институцијама власти у Приштини са циљем постизања праведног решења које ће обезбедити опстанак Срба у Покрајини и трајни мир у региону, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу с медијима.

Враћање транспарентног дијалога о Косову и Метохији у институцијалне оквире, спремност да се дође до стабилног решења и спроведу договори у складу са државним и националним интересима, подигли су међународни кредибилитет Србије и убрзали пут ка Европској унији, речено је на седници.

Европска унија у Србији има доследног партнера, на путу сигурних реформи и унапређења односа и носиоца нових вредности у региону, истиче се у саопштењу и додаје да Србија очекује да убрзо отпочну преговори о приступању ЕУ.

Србија никада није била ближа Европској унији и Влада ће наставити да спроводи суштинске реформе и испуњава међународне обавезе, речено је на седници.

Влада Србије је, како је наведено, стабилизовала јавне финансије, зауставила пад привредне активности и убрзано гради услове за повећање страних инвестиција, а очекује се да у овој години у Србију стигне две милијарде евра страних инвестиција.

Забележен је благи раст индустријске производње и заустављен раст незапослености. Очекује се да се у овој години преполови буџетски дефицит и повећа извоз, што ће као резултат имати отварање нових радних места, оцењено је на седници Владе Србије.

Влада Србије покренула је снажну борбу против криминала и корупције. Успостављена је координација између безбедносних служби и државних органа, формирани јаки тимови и охрабрен рад полиције и независног судства.

Кривичне пријаве су, додаје се, поднете против 77 лица која се терете да су нанела штету од преко 35 милијарди динара, док укупна имовинска корист прибављена у извршеним кривичним делима износи 17,5 милијарди динара.

Покренуте су опсежне истраге о евентуалним злоупотребама у процесу 24 приватизације, између осталог, у случајевима "Сартид", "Лука Београд", "Нуба", "Нибенс", "Азотара", као и приватизације пољопривредног земљишта у друштвеној својини на територији АП Војводина.

Такође су покренуте истраге о злоупотребама у случају Агробанке, на основу којих је у току процес против 33 лица, а ради се и на испитивању финансијских малверзација у предузећима "Хабит" и "Галеника".

На данашњој седници Владе изражена је спремност да се борба против криминала и корупције води доследно, систематски, у складу са законима. У тој борби, како је речено, неће бити заштићених.

Влада је усвојила више предлога закона из области енергетике и грађевине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво