Читај ми!

О смени Нате Месаровић 11. фебруара

Ново заседање Скупштине Србије од 11. фебруара. Међу тачкама дневног реда и предлог за разрешење председнице Врховног касационог суда Нате Месаровић. Посланици ће расправљати и о предложеним изменама о изменама и допунама Закона о Војнобезбедносној агенцији и Војнообавештајној агенцији.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић сазвао је за понедељак, 11. фебруара, ново ванредно заседање на којем ће, међу 12 тачака дневног реда, бити и Предлог одлуке о престанку функције председника Врховног касационог суда Нате Месаровић.

У саопштењу из парламента пише да је предлог за разрешење Месаровићеве поднео Високи савет судства.

Посланици ће расправљати и о Предлогу одлуке о разрешењу члана Националног савета за културу, који је поднео скупштински Одбор за културу и информисање.

На дневном реду је, такође, Предлог резолуције о поштовању људских права избеглих и прогнаних лица и других грађана који су оштећени у својим имовинским и другим правима у државама насталим на подручју бивше Југославије, који је поднео народни посланик Миодраг Линта.

Међу 12 тачака је и Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2013. години, Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2013. години, које је поднела Влада Србије.

На дневном реду је и још пет владиних предлога закона - Предлог закона о изменама и допунама Закона о Војнобезбедносној агенцији и Војнообавештајној агенцији, Предлог закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима експропријације и прибављања документације ради реализације изградње система за транспорт природног гаса ''Јужни ток'', Предлог закона о потврђивању Измена и допуна Конвенције о међународним железничким превозима.

Влада је предложила и законе о потврђивању Конвенције Међународне организације рада број 181 о приватним агенцијама за запошљавање и о потврђивању Конвенције Међународне организације рада број 150 о администрацији рада.

На дневном реду је и Предлог одлуке о утврђивању састава Комисије за праћење спровођења Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности УН - Жене, мир и безбедност у Републици Србији (2010-2015), који је поднео посланик СНС и председник парламента и Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора скупштине, који је поднела Посланичка група Лига социјалдемократа Војводине.

Треће ванредно заседање заказано је на захтев 141 посланика, а седница би требало да почне у 11 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво