Читај ми!

Ђилас представио план ДС-а

Председник ДС-а Драган Ђилас учествује на самиту Социјалистичке интернационале у Португалији. Ђилас је учесницима Самита предочио проблеме са којима се Србија суочава и план ДС-а за излазак из кризе, саопштила та странка.

На самиту Социјалистичке интернационале у Португалији, председник Демократске странке Драган Ђилас пренео је учесницима економске и политичке проблеме са којима се Србија суочава и план ДС-a за излазак из кризе, повећање запослености и социјално праведније управљање државом.

У саопштењу ДС-а се прецизира се да је Ђилас имао одвојене састанке са председником Социјалистичке интернационале Јоргосом Папандреуом и генералним секретаром Луисом Ајалом.

Саговорници су се сложили да се сарадња ДС-а и Социјалистичке интернационале у будућем периоду продуби, како би ДС уз подршку те интернационале и социјалдемократских партија ускоро преузела одговорност за вођење државе, наводи се у саопштењу.

Криза која је погодила свет, изазов је за све социјалдемократе да заштите права сиромашних и угрожених и спрече прављење дубљих социјалних разлика, закључено је на састанку, а економски план ДС-а управо то има за циљ, преносе демократе.

Главна тема Самита, који се одржава у португалском граду Каскаису, су питања посвећена стању у светској економији - Визија економског раста, нових радних места и одрживог развоја.

Савет окупља лидере и делегате 161 политичке странке, чланице Социјалистичке интернационале, подсећа се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво