Осуда напада на северу Космета

Канцеларија за Косово и Метохију осудила синоћне нападе у мултиетничком делу Косовске Митровице и Лепосавићу где је бачена бомба на једну радњу. Затражено од међународне заједнице да пронађе и казни починиоце и обезбеди нормалан живот свим грађанима покрајине.

После синоћних напада у мултиетничком делу Косовске Митровице Три солитера и Лепосавићу где је бачена бомба на једну радњу, Канцеларија за Косово и Метохију најошттрије је осудила те нападе и затражила од међународне заједнице да пронађе и казни починиоце и обезбеди нормалан живот свим грађанима покрајине.

"Хитно тражимо од међународне заједнице да пронађу и казне почиониоце ових напада и почну да спроводе ред и закон на целој територији јужне српске покрајине, који ће важити за све њене грађане", наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Канцеларија је упитала међународну заједницу шта се дешава у случају пребијања српских младића на Божић у Грачаници и да ли је тиме што су суспендована два полицајца КПС-а случај решен.

Такође је постављено питање да ли ће се "свако насиље над несрпским становништвом на Косову и Метохији решавати са по неким суспендовањем", да ли се тако "гарантује безбедност свих грађана на Космету" и да ли ће се и даље "рушењем православних гробља најпримитивније испољавати неслагање са изјавама српских званичника и слати порука о могућем заједницком животу".

Канцеларија за Косово и Метохију је зато поново апелује на међународну заједницу да обезбеди нормалан живот свим грађанима Косова и Метохије, да сви злочини буду расветљени, а сви злочинци процесуирани без обзира на њихову националност, јер "некажњени злочин рађа нови", наводи се у у саопштењу.

У северном делу Косовске Митровице у мултиетничком насељу Три солитера одјекнула је синоћ јака експлозија у којој су, према наводима косовске полиције оштећена три путничка возила и стакло на једном од станова солитера, а повређених није било.

У Лепосавићу је на једну пољопривредну апотеку бачена екплозивна направа, а ни том приликом није било повређених.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво