Читај ми!

Нисам се састајао са криминалцима

Никада се нисам састајао са особама из криминогене средине нити сам од било ког државног органа икада информисан да се неко од особа са којима сам у контакту бави криминалом, рекао премијер Ивица Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да се никада није састајао са лицима за које му је било назначено да се баве криминалом и поручио да ће бити још немилосрднији у обрачуну с криминалом.

Дачић је, на конференцији за новинаре после састанка са председавајућим Савета министара БиХ Вјекославом Бевандом, оценио да не постоји ниједан унутрашњополитчки и спољнополитички разлог за оспоравање Владе.

"Говорили су и раније да ћу штитити овог, оног бизнисмена, криминалца и где су они сад – сви у затвору. И биће сви они за које се докаже да су криви које и сада познајем. А то што их познајем није им заштита већ хендикеп јер ћу према њима бити још немилосрднији јер су изиграли моје поверење", рекао је Дачић.

Премијер Србије нагласио је да није био ни од једног државног органа информисан да се нека лица са којима је у контакту налазе на листи лица која се баве криминалом и истакао да његова комуникација са њима никада није била уперена против државних и националних интереса.

Према његовим речима, нити је пружана било каква заштита, нити било какве информације.

"Све што сам имао да кажем поштено сам рекао о нападима којима сам био изложен у протеклом периоду којих је било много, од најпримитивнијих до најподлијих и најпрљавијих. Једна ствар је сигурна, а то је да се никад нисам састајао са лицима за која ми је назначено да су из криминогених средина. Никада моје комуникације нису биле усмерене против државних и националних и безбедносних интереса", нагласио је премијер Србије.

Уосталом, додао је Дачић, да сам ја неког штитио, како би онда више од 10.000 људи било ухапшено или приведено за време мог мандата.

"И ови за које неки говоре да сам их штитио су процесуирани у моје време, а своје богатство и царство су стварали и ширили уз помоћ неких других, и то пре мог времена. Државни органи нека раде свој посао, у томе нема изузетака", рекао је премијер.

Постигнути значајни резултати

Према Дачићевим речима, актуелна влада преузела је на себе веома тешке задатке у тешким околностима и за последњих шест месеци постигла значајне резултате.

Дачић је рекао да се од ове владе очекује "више него од Бога", позивајући се на речи једног страног премијера.

"Тако је и са нама – да идемо ка ЕУ а да заштитимо националне интересе, да добијемо датум за почетак преговора, водећи дијалог са нашим највећим противником, Тачијем, да зауставимо вртоглави економски пад, да држава редовно сервисира своје обавезе и отвори се за инвестиције. Могу да кажем да је по свим сегментима влада остварила значајне резултате", рекао је Дачић.

Како је истакао, у том погледу не постоји ниједан унутрашњополитички или спољнополитички разлог да се оспорава ова влада.

"Ни они који себе зову проевропским снагама немају шта да замере јер су односи Србије са ЕУ и другим државама у свету на много вишем нивоу него што су били пре. Србија је на прагу да добије датум за почетак преговора са ЕУ. С друге стране, нисмо одступили од национаног и државног интереса по питању Косова. Имајући све то у виду, свако заустављање тог процеса било би противно интересима Србије. Настављамо свој посао", закључио је Дачић.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво