Читај ми!

Дрецун: За сада нема разлога за изборе

СНС од формирања Владе показао посвећеност борби против корупције и у томе су нас наши коалициони партнери адекватно пратили, рекао члан Главног Одбора странке Милован Дрецун. За сада нема разлога за изборе, али ситуација може да се промени веома брзо, каже Дрецун.

Председник Скупштинског одбора за Косово и Метохију и члан Главног Одбора Српске напредне странке Милован Дрецун рекао је да је СНС од формирања Владе показао потпуну посвећеност борби против корупције и организованог криминала и да су их у томе коалициони партнери адекватно пратили.

Дрецун је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да у тој странци инсистирају да се та борба, не само настави, већ да се интензивира.

"Свим својим капацитетом СНС минулих месеци искрено показује да жели просперитет државе и друштва и ту смо дефинисали неке приоритете: заустављање економске стагнације, стварање услова за просперитет, при чему нам је борба против корупције од пресудне важности управо за тај економски развој, за привлачење инвестиција", нагласио је Дрецун.

Ако на том путу дођемо у ситуацију да коалициони партнери не могу да нас адекватно прате или да нас евентуално коче, онда би се отворило питање евентуалних нових избора, рекао је Дрецун и додао да за сада не види такав разлог, али да ситуација може да се промени веома брзо.

Говорећи о састанку премијера Дачића са Родољубом Радуловићем, Дрецун је рекао да сматра да има истине и у натписима и у изјави премијера да није знао о коме је реч.

"Евидентно је било минулих година, пре формирања ове Владе, да нешто није функционисало у систему безбедности, а посебно на релацији, директор полиције - министар унутрашњих послова", рекао је Дрецун.

Према његовим речима, та ситуација није била одржива и она је могла да резултура оваквим стањем које је разоткривено ових дана.

На питање да ли су тачне спекулације да је Влада уздрмана тиме што је Вељовић неприхватљив за Дачића, а Марковић за Вучића, Дрецун је рекао да не би на тај начин сагледавао постављање директора полиције.

"Оно што СНС жели да постигне избором директора полиције је да имамо одговарајућу личност која ће моћи да нас прати у борби против корупције и организованог криминала", рекао је Дрецун.

Према његовим речима, директор полиције треба да испуњава професионалне захтеве, а не као поједини кандидати који се спомињу да немају ни формални услов - довољан број година проведених у полицији.

Дрецун је рекао да та особа треба буде упућена у борбу против корупције и организованог криминала, и да буде максимално одана Влади која ће је изабрати на тој функцији.

Припадници ОВПБМ рушили алабанске споменике 

Дрецун каже да су албанске надгробне споменику на територији општине Бујановац јуче порушили бивши припадници ОВПМБ, који су тиме хтели да "покажу како и Срби руше надгробне споменике".

Због недавних инцидената неопходно је да што пре профункционишу официри за везу којима би се упоставила директна комуникација Београда и Приштине, истиче Дрецун.

О састанку председника Србије Томислава Николића и председнице привремених институција на Косову и Метохији Атифете Јахјаге, Дрецун каже да тај сусрет показује да је Србија максимално посвећена мирном решавању косметског проблема и да доприноси стабилизацији региона и европском путу Србије.

"Николић у сусрету са Јахјагом неће разговарати о техничким питањима, већ ће отворити најосетљивија политичка питања, а то значи да је Приштина прихватила да ништа није завршено и да са Београдом мора да се договори о коначном статусу", истиче Дрецун.

Истиче да Николић и Јахјага нечћ разговарати о техничким питањима, већ да ће отворити најосетљивија политичка питања.

"Приштина је прихватила да ништа није завршено, да са Београдом мора да се договори о коначном статусу", каже Дрецун.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво