Читај ми!

ДС пита Динкића колико кошта Стара планина

Колика је укупна цена туристичког пројекта на Старој планини и колико је туриста прошле и ове године тамо боравило, пита Демократска странка министра финансија и привреде Млађана Динкића.

Демократска странка затражила је од министра финансија и привреде Млађана Динкића да саопшти колика је укупна цена туристичког пројекта на Старој планини и колико је туриста прошле и ове године тамо боравило.

"Колико је још новца, поред иницијалних 40 милиона евра, потрошено за путну инфраструктуру и колико ће још од овогодишњих 27 милиона евра предвиђених у буџету за туризам, отићи у овај пројекат? Колико је година потребно да се поврати уложени новац, а колико је људи директно запослено за овај вишемилионски пројекат и колико је улагање по једном запосленом?", пита у саопштењу ДС.

Демократе су од Динкића затражиле да објасни како је одређено да туризам буде привредни приоритет Србије, и у којој још земљи је држава власник хотела.

"Молимо господина Динкића и да у својим скијашким походима упита грађане са подручја јужне и источне Србије да ли сматрају да је било сврсисходније да држава тај баснословни новац уложи у производњу хране и омогући истински опоравак тих подручја или у хотел и жичаре?", пита у саопштењу ДС.

Уједињени региони Србије су данас оценили да ће се "цела Србија слити" у Београд и Нови Сад ако не буде инвестиција као што су хотел и скијалиште на Старој планини.

"Запрепашћен сам изјавом градоначелника Београда и председника Демократске странке да је Стара планина промашена инвестиција. Те изјаве не само да су неистините, већ показују Ђиласово непознавање реалних потреба и проблема у регионима Србије", изјавио је градоначелник Књажевца и члан Председништва УРС Милан Ђокић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво