Читај ми!

ДС искључује Петровића и Јеремића?

Извршни одбор ДС-а покренуо поступак за искључење Душана Петровића и Вука Јеремића из странке.

На основу предлога председника Демократске странке Драгана Ђиласа, а због кршења одлуке Главног одбора ДС-а од 27. децембра 2012. године, Извршни одбор ДС-а је на данашњој седници донео одлуку о формирању дисциплинске комисије и покретању дисциплинског поступка против народних посланика Душана Петровића и Вука Јеремића.

Напуштајући страначко седиште, заменик председника ДС-а Бојан Пајтић рекао је да је у Крунској 69 био "другим пословима", док је почасни председник ДС-а Борис Тадић рекао да се он више не бави дневнополитичким питањима већ међународним односнима и да је пред њим  много посла.

Седница Извршног одбора Демократске странке одржана је вечерас у седишту странке у Крунској улици.

Како је раније речено, на дневном реду састанка, који је трајао сат и по, било је и покретање поступка за искључење Душана Петровића из странке.

Председништво ДС-а је крајем прошле седмице у Деспотовцу затражило да се покрене иницијатива за Петровићево искључење из странке, што је и учињено.

Петровић је раније рекао да је сигуран да Извршни одбор ДС-а неће подржати иницијативу да буде искључен из странке.

Он је казао да ће чланови Извршног одбора имати снаге да кажу оно што заиста мисле и да зато неће бити потребе да се жали Статутарној комисији, као другостепеном органу због одлуке тог страначког тела.

Петровић очекује да ће идуће седмице добити прилику да се изјасни пред надлежним органом странке, а то је Извршни одбор, где ће, како је нагласио, рећи све што има о ономе што стоји у предлогу за покретање поступка.

Председник Извршног одбора Душан Елезовић објаснио је у понедељак да процедура искључења, уколико до ње дође, може да буде спроведена на више начина – од локалног до окружног нивоа, па и Председништва странке.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво