Читај ми!

Комисија прати истрагу о убиствима новинара

Формирана комисија за истину о убиствима новинара у Србији. Влада Србије утврдила Предлог закона о Јужном току. Министар Бачевић овлашћен да потпише протокол са Кинезима за испитивање оправданости пројекта изградње пловног пута канал "Морава" кроз Србију.

Влада Србије је формирала Комисију за разматрање чињеница из истрага које су вођене поводом убистава новинара, а за председника комисије именован је Веран Матић.

Влада је, како је саопштено после седнице, формирала и радну групу за израду Нацрта закона о финансирању АП Војводине, а за председника радне групе именован је министар финансија и економије Млађан Динкић.

Министар Милан Бачевић овлашћен је да потпише протокол о разумевању између Републике Србије и државне кинеске компаније "Чајна Гезоба Груп Корпорејшен" за испитивање оправданости пројекта изградње пловног пута канал "Морава" кроз Србију.

На седници је усвојен и Предлог закона о закључивању и извршавању међународних уговора, Предлог закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима експропријације и прибављања документације ради реализације изградње система за транспорт природног гаса "Јужни ток", као и Предлог закона о потврђивању споразума између Владе Србије и Владе Словеније о полицијској сарадњи.

Предлог закона о Јужном току биће одмах прослеђен Скупштини Србије, где ће, због његовог значаја, бити усвојен по хитном поступку, до краја јануара. Применом тог Закон би се убрзала експропријација земљишта и припрема терена за изградњу деонице у Србији. Градња два крака, према Републици Српској и Хрватској, почиње до краја марта. Коштаће око милијарду и 700 милиона евра.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању споразума између Владе Србије и Владе Бугарске о узајамној заштити и размени тајних података.

Влада је донела и неколико персоналних решења: о постављењу Душана Шијана за начелника Средњобанатског округа и Драгољуба Зиндовића за начелника Златиборског округа, док је Милан Живановић именован за вршиоца дужности директора Директората цивилног ваздухопловства Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво