Читај ми!

ЛДП: Шта је политика Србије?

Амбасадор Немачке у Београду износи став државе која је признала Косово, а за ЛДП је право питање шта је политика Србије, каже посланик ЛДП-а Бојан Ђурић. У Србији не би требало да постоји толика фасцинираност изјавама сваког амбасадора, истиче Ђурић.

Посланик Либерално-демократске партије Бојан Ђурић каже да амбасадор Немачке у Београду Хајнц Вилхелм износи став државе која је признала Косово, а да је за ЛДП право питање шта је политика Србије.

Ђурић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је сасвим логично да Немачка, као држава која је признала независност Косова, покушава да у свакој ситуацијиа наметне нешто што је њен интерес.

"За мене је право питање шта је политика Србије у Бриселу, да ли и овакве поруке долазе као последица чињенице да очигледно нема јединства у владајућој коалицији и да постоји значајно размимоилажење председника Србије и Владе", истиче Ђурић.

Каже да се и сусрет председника Србије Томислава Николића и косовске председнице Атифете Јахајаге најављу у таквој атмосфери да је сасвим јасно шта је интерес Косова и Приштине, али није јасно шта је идеја председника Србије.

"Јахјага ће ићи у Брисел на састанак са Николићем како би се реализовали постојећи споразуми и отишло корак даље. Није јасно да ли ће Николић минирати постојеће споразуме или ће имати некакве своје погледе на будућност", наводи Ђурић.

Према његовим речима, у Србији не би требало да постоји толика фасцинираност изјавама сваког амбасадора.

"Немачки амбасадор је свакако врло важан дипломата, али оно што је најважније за нас је да ми имамо некакав концепт тих будућих преговора. Премијер Ивица Дачић је у једном тренутку такође говорио о тој могућности", рекао је Ђурић поводом изјаве амбасадора да би у Бриселу требало да се разговара и о члансту Косова у Уједињеним нацијама.

Ђурић је рекао да Дачић није одговорио на питања шта Србије жели у преговорима с Приштином, а на то питање није одговорила ни резолуција о Косову која је 13. јануара усвојена у Скупштини Србије. Зато је за ЛДП право питање шта је политика Србије.

Ђурић каже да ће официри за везу бити један вид комуникације Приштине и Београда, који свакако треба да постоји, а то да ли ће прерасти у нешто више, у амбасадоре, зависиће од преговора.

"Сам назив и чињеница да постоје неки службеници у Београду и Приштини, да ће можда један од службеника бити бивши или садашњи амбасадор Косова у некој земљи, не мора да значи ништа само по себи", оценио је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво