Читај ми!

СПС: Разговарати о свему, па и о "столици"

Посланик Социјалистичке партије Србије Дејан Раденковић поручио је да не треба бежати од разговора и да се, уколико дође до свеобухватног решења за Косово и Метохију, може разговарати и о столици Косова у Уједињеним нацијама.

Ако се дође до свеобухватног решења за Косово и Метохију, може да се разговара и о столици Косова у Уједињеним нацијама, рекао је посланик Социјалистичке партије Србије (СПС) Дејан Раденковић.

Раденковић је рекао да су све опције на столу и да, као што је премијер Ивица Дачић рекао да о свему треба разговарати и да не треба бежати од било каквих разговора, и Резолуција коју је парламент Србије усвојио каже да Србија тежи свеобухватном решењу.

"Шта све то свеобухватно решење подразумева то ћемо видети када до тога дође", рекао је Раденковић коментаришући изјаву амбасадора Немачке у Србији Хајнца Вилхелма да питање столице Косова у УН треба да се нађе у дијалогу у Бриселу.

Раденковић је поновио да не треба бежати од било каквих разговора и нагласио да је позитивно то што постоји храброст да се разговара о свему, али да не треба прејудицирати и критиковати нешто за шта се још не зна да ли ће се десити.

Посланик СПС-а је рекао и да га није изненадила изјава немачког амбасадора, али да је очекивао да осуди последње догађаје на КиМ, односно вандалско рушење споменика.

На питање како види постојање официра за везу и то што ће на том месту бити човек који је био амбасадор Приштине у Шведској Раденковић је оценио да су се приштинске власти определиле за њега из њима знаних разлога.

Раденковић је истовремено рекао и да не може да разуме неке ставове у Србији, јер изгледа да поједини прижељкују да то не буду официри за везу, већ амбасадори.

Добро је што официри за везу постоје, јер ће решавати конкретне проблеме и бити канал комуникације, рекао је Раденковић, додавши да још не зна ко ће бити официр за везу испред Србије и да се о томе разговара.

Амбасадор Немачке Хајнц Вилхелм рекао је да је чланство Косова у УН једно од питања које треба да се нађе "на столу" преговора Београда и Приштине у Бриселу и да је важно да Србија, поред повлачења из паралелних институција на северу Косова, престане да блокира пријем Косова у међународне организације.

Амбасадор је у Крагујевцу, ипак, рекао да то није питање за сада, већ за неко будуће време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво