Читај ми!

Стефановић: Забринутост због Вилхелмове изјаве

Борислав Стефановић рекао да је забринут због изјаве немачког амбасадора у Београду Хајнца Вилхелма да чланство Косова у УН треба што пре да се нађе "на столу" у Бриселу.

Шеф посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић изјавио је данас да је забринут због изјаве немачког амбасадора у Београду Хајнца Вилхелма да чланство Косова у УН треба што пре да се нађе "на столу" у Бриселу.

Немачки амбасадор је представник озбиљне државе и бринем се ако српска јавности и скупштина не знају ништа о томе, то је опасна ствар, рекао је Стефановић новинарима у парламенту.

Он је додао да је то проблем транспарентности дијалога са Приштином и да је очигледно да грађани никад неће сазнати у потуности о чему се разговара.

Дачић каже да о томе није разговарао, то јест људи око њега, а Приштина износи непријатне детаље за које не знам да ли су тачни, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, иако они који су претходну владу оптуживали за нетранспарентност, мада је јавности представљен сваки детаљ сваког договора, сада се појављују у медијима, али се не зна да ли је неко од њих нудио замену територије, столицу у УН, да ли је истина да ће Косово добити 383 позивни број, да ли је истина да ће укинути наше институције и суд на северу Косова, на те свари Деморкатска странка никада није пристајала и никада никаква столица ником није нуђења, рекао је Стефановић.

Он је додао да је то још једна у салви неистина које су испаљиване о претходној влади, као што је неистина да је претходна влада с договарали официре за везу, наплату царина, за шта су доказ споразуми. Одговорно тврдим да никад о томе ни на једном месту није било речи, рекао је Стефановић.

Када је реч о официрима за везу, Стефановић је истакао да они у дипломатској пракси немају дипломатски имунитет и не баве се дипломатским послом, већ техничким - повезују лакше спорвођење одлука између две стране и немају дипломатски статус и пасош.

Он је додао да, уколико је то заиста тако, треба подржати официре за везу, јер ће олакшати процес, мада Приштина најављује именовање доскорашњег амбасадора Косова у Шведској.

Није амбасадор и није дипломатски представнник и ако је стварно тако, ако није постојао неки додатни договор типа то је за сад официр за везу, а после ћемо ми то..., ми то не можемо да прихавтимо", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво