Читај ми!

Угљанин најављује излазак из Владе

Ако ни након шест месеци не потпишемо коалициони споразум и не реализујемо га, ја завршавам свој боравак у Влади 27. јануара, поручио је министар без портфеља Сулејман Угљанин.

Министар без портфеља Сулејман Угљанин најавио је да више неће бити члан Владе Србије, уколико до 27. јануара не буде потписан коалициони споразум о његовом уласку у Владу и поправљен положај Бошњака у Србији.

Угљанин је агенцији Анадолија рекао да су текстом споразума о његовом уласку у Владу Србије јасно дефинисани кораци које треба чинити како би се поправио положај Бошњака у Србији.

Министар је рекао да нити је тај споразум потписан нити се било шта из њега реализује, те да је стога најавио разговоре са коалиционим партнерима из Владе.

"Наша тема разговора ће бити потписивање тог споразума. Ако потпишемо тај споразум и реализујемо га, проблеми Бошњака ће да нестану. Ако буду избегавали да га потпишу и реализују, ја завршавам свој боравак у Влади 27. јануара", рекао је Угљанин, који је и председник Странке демократске акције Санџака.

Угљанин је рекао да се с тим датумом навршава шест месеци, што је, како је рекао, било довољно времена и да нема више шта да се чека.

"Немам мотива да боравим у Влади Србије ако се стање Бошњака не поправи", поручио је Угљанин и додао да његове колеге избегавају да разговарају о тој теми.

"Истина је, имају много проблема око Косова, економије, борбе против корупције, али мој боравак у Влади је дефинисан роком и потписивањем споразума који решава проблем Бошњака", рекао је Угљанин.

Министар без портфеља је на коментаре да није једини Бошњак у Влади, подсетио да је "легитимни и једини бошњачки представник", јер је биран са бошњачке листе.

"Имамо још једног Бошњака који седи у Влади, и у Скупштини Србије имамо Бошњаке који су бирани на туђим листама – приватни Бошњаци, али имамо само три бошњачка представника који су бирани са мањинске листе. Једна је ствар бити Бошњак у Влади, а друга бошњачки представник. То је велика разлика", објаснио је Угљанин.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво