Читај ми!

Нема разлога за протесте

Уклањањем споменика припадницима ОВПМБ у Прешеву, држава је поступила по закону и нема никаквих разлога за било какве протесте, рекао премијер Ивица Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да је држава уклањањем споменика припадницима ОВПМБ у Прешеву поступила по закону и да је све прошло без примене силе и без иједног инцидента.

Дачић је у Дрвенграду, где присуствује "Кустендорфу", одговајући на питања новинара рекао да нема ниједног разлога за било какве нереде, јер је држава поступила у складу са законом, да је споменик уклоњен и нити је уништен, нити је примењена сила.

"Према томе, нема никаквих разлога за било какве протесте" рекао је Дачић.

Одговарајући на питања у вези са појединим реакцијама на уклањање споменика, Дачић је подсетио да су дати одређени законски рокови.

"Србија ће се понашати као и свака друга држава у свету - само немој да нам деле лекције неки који то не би ни дозволили да се подигне и срушили би га већ првог дана" рекао је Дачић и додао да не верује да се ветерани Ал Каиде питају у САД, или они који су извели разне терористичке акције у Лондону, Паризу, да ли ће поставити неки споменик.

"То што Србија жели да преговара не треба схватити као слабост. Ми смо чврсти у томе да желимо дијалог и чврсти смо у томе да не дамо нашу Србију", поручио је премијер.

Дачић је навео да је сам још раније предлагао да се направи неки договор, али да је "ова прича завршена и тачка".

"Ја сигурно нисам изазвао ову кризу, изазвана је таквим понашањем Албанаца на југу Србије. Они мисле да могу да раде шта год хоће", рекао је Дачић и подсетио на изјаву појединих лидера Албанаца са југа Србије да ће наставити борбу уз подршку међународне заједнице.

"Које међународне заједнице, какве међународне заједнице", запитао је премијер и навео да је он тај који разговара са међународном заједницом, да то никада није била тема и да су сви рекли да је то унутрашње питање.

Дачић је поновио да се у Србији морају поштовати закони.

"Хашим Тачи може да постави своје царинике на административним прелазима и каже да морају да се поштују закони Косова, а сада када морају да се поштују закони Србије дајте да преговарамо. Нема преговора са терористима - то су нас научили са Запада", рекао је Дачић.

Према његовим речима, не може да се преговара са онима који величају тероризам већ са онима који желе да буду саставни део нашег политичког и уставног система.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара