Читај ми!

Кнежевић: Кампања против уговора са УАЕ

Функционер Српске напредне странке и министар пољопривреде Горан Кнежевић оптужио покрајинску владу и поједине медије да воде "бруталну кампању и хајку" против предуговора са Уједињеним Арапским Емиратима о улагањима у српску пољопривреду.

Српска напредна странка оптужила је покрајинску владу Војводине и поједине медије да воде "бруталну кампању и хајку" против предуговора са Уједињеним Арапским Емиратима о улагањима у српску пољопривреду, преноси Бета.

Функционер напредњака и министар пољопривреде Горан Кнежевић рекао је на конференцији за новинаре да "неки медији и покрајинска влада Војводине воде кампању" против споразума са УАЕ како би се "очувало постојеће стање".

"Кампању воде они који се плаше за своје фотеље и плаше се успеха ове владе", рекао је Кнежевић, али није прецизирао који медији наводно воде кампању против улагања Уједињених Арапских Емирата у српску пољопривреду.

Говорећи о предностима предуговора са УАЕ, Кнежевић је рекао да ће та арапска држава уложити 100 милиона евра у куповину 80 одсто учешћа у седам "пропалих пољопривредних комбината" који дугују више од 30 милиона евра.

Компанија из УАЕ ће уложити још 100 милиона евра у изградњу система за наводњавање и пољопривредну механизацију, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао и да је предуговором предвиђено да УАЕ закупи 3.000 хектара земљишта које тренутно користи пољопривредни комбинат 7. јул. Како је навео, цена закупа ће бити од 270 до 300 евра по хектару, што ће, према Кнежевићу, држави донети годишњи приход од 750.000 евра.

Војвођански премијер Бојан Пајтић одбацио је пре два дана критике републичке власти да покрајинска влада одбија стране инвестиције.

"Недопуство је и непримерено вређати Владу Војводине зато што тражи разјашњење судбине пољопривредног земљишта са територије Покрајине. Такав начин комуникације у прошлости је овој земљи доносио само несрећу и зло", оценио је Пајтић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара