Читај ми!

ЛСВ: Изостанак лустрације вратио нас у деведесете

Лига социјалдемократа Војводине затражиће што ширу подршку за продужење Закона о лустрацији, на још десет година и моментални почетак његове примене, саопштио заменик председника странке Бојан Костреш.

Заменик председника Лига социјалдемократа Војводине Бојан Костреш рекао је да ће та странка затражиће што ширу подршку иницијативи за продужење Закона о одговорности за кршење људских права, познатог као Закон о лустрацији, на још десет година и моментални почетак његове примене.

Изостанак лустрације нас је, како је наведено у саопштењу, "дефинитивно вратио у мрачне деведесете године прошлог века, а о томе сведоче црни спискови са именима невладиних организација и медија, напади и хвалисања паљењем заставе АП Војводине, пребирање по нечијој националној припадности у појединим недељницима, претње политичким неистомишљеницима или етикетирање и прогон у таблоидима".

У саопштењу се додаје да се "по истој идеолошкој матрици уништава или ради на уништењу Развојне банке Војводине, Војвођанске академије наука и уметности, Радио телевизије Војводине, вишејезичности и мултиетничности као дела идентитета АП Војводине, аутономије Војводине па чак и самог њеног имена".

Костреш сматра да се по истом принципу ради на прекрајању историје о Другом светском рату и изједначавању бораца против фашизма са сарадницима окупатора у Србији, истичући да Србија мора коначно да се суочи са својим проблемима и почне да их решава.

У саопштењу се наводи да ће Костреш подршку за продужење Закона лично затражити од свих политичких странака, али и председника Републике Србије Томислава Николића и Владе Републике Србије Ивице Дачића, јер је, како се каже "управо суочавање Србије са својом прошлошћу важан корак на њеном европском путу".

"Уколико лустрација изостане, организоване забрањене и незабрањене хорде које данас скандирају 'Нож, жица, Сребреница' и чезну да Србија буде руска провинција сматраће да имају пуно право да крену у физички обрачун са свима које су ставили на неки свој црни списак", каже се на крају саопштења за јавност заменика председника Лиге социјалдемократа Војводине Бојана Костреша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара