Читај ми!

Дачић: Николић био обавештен о сусрету са Милановићем

Томислав Николић био је обавештен да ћу се састати да са хрватским премијером Зораном Милановићем, рекао Ивица Дачић, додавши да би било добро да се српски и хрватски председник што пре сретну.

Премијер Ивица Дачић рекао је председник Томислав Николић био обавештен о његовом сусрету са хрватским премијером Зораном Милановићем и да би било добро да се српски и хрватски председници што пре сретну.

"Николић је био апсолутно информисан да ће Милановић доћи у Београд", рекао је Дачић новинарима у Бриселу, пошто је био замољен да прокоментарише критике председника Николића да је његов сусрет са Милановићем био преурањен, јер је прво требало да се сретну председници.

"Ја такође мислим да би било добро да се Николић и Иво Јосиповић што пре сретну", истакао је Дачић, али је напоменуо да "то нема везе са сусретима премијера" и да Влада мора да врши послове из своје надлежности.

"Неопходно је да дође до пуне нормализације односа Србије и Хрватске", указао је Дачић и додао да то није могуће без сусрета на свим нивоима.

Према његовим речима, нормализација односа је у интересу и Србије и Хрватске, а да је мање битно да ли су се прво срели председници или премијери.

"То није никакав проблем између мене и Николића", рекао је Дачић, који у Бриселу борави у оквиру дводневне посете током које је четврти пут у кабинету Кетрин Ештон разговарао са косовским премијером Хашимом Тачијем, а имао је и одвојене сусрете на високом дипломатском нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије