Читај ми!

Николић у Црној Гори

Председник Томислав Николић борави, на позив црногорског колеге Филипа Вујановића, у званичној посети Црној Гори. Спорна питања Београда и Подгорице треба решавати братски, јер су у питању две најблискије државе, рекао председник Николић уочи посете Црној Гори.

11.04 - Председника Томислава Николића на аеродрому Голубовци дочекао председник Црне Горе Филип Вујановић уз највише државне и војне почасти.

Председник Србије Томислав Николић борави у једнодневној посети Црној Гори где ће  разговорати са највишим државним званичницима.

Николић ће у Подгорици разговарати с председником Црне Горе Филипом Вујановићем, председником Скупштине Ранком Кривокапићем и председником Владе Милом Ђукановићем.

Уочи састанака у Црној Гори, председник Николић поручио је да спорна питања Београда и Подгорице треба решавати братски, јер су у питању две најблискије државе, додајући да је он типичан српски политичар, пошто има добре односе са већином политичара из Црне Горе.

"Мислим да за сваки проблем постоји и одговарајуће решење. До решења је увек могуће доћи уколико постоји мудрост и добра воља две стране. Уверавам да са моје стране неће изостати добра воља. То исто очекујем и од својих саговорника, а надам се да ћемо сви заједно имати довољно мудрости да почнемо да решавамо нагомилане проблеме у интересу свих наших грађана", истакао је Николић у интервјуу подгоричком листу Дан.

Председник је указао да су Србија и Црна Гора кроз историју скоро увек биле у добрим односима.

У том смислу, ја сам типични српски политичар, јер имам добре односе са већином својих колега из Црне Горе. Атипични су они политичари из Србије и из Црне Горе који настоје да наруше добре односе, истакао је Николић.

Упитан колико црногорско признање Косова утиче на односе Београда и Подгорице, он је казао да та одлука Црне Горе сасвим сигурно није допринела унапређењу односа са Србијом.

"Ја време не могу да вратим, не могу ни прошлост да изменим, али желим да допринесем, колико је у мојој моћи, да не покваримо још више оно што су нам наши очеви, дедови и остали преци оставили као вековни завет, а то су братски односи Србије и Црне Горе", рекао је Николић.

Председник Србије, осим разговора са Вујановићем, Ђукановићем и Кривокапићем, састаће се и са представницима Матице српске и лидером Нове српске демократије Андијом Мандићем.

Како је објављено на интернет страни црногорског председника, Николић у званичну посету Црној Гори долази на позив председника Филипа Вујановића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара