Читај ми!

Протестна шетња радикала

Иако је полиција забранила скуп, неколико стотина симпатизера СРС-а протестовало испред Скупштине Србије, где посланици расправљају о Предлогу резолуције о Косову и Метохији. Радикали одржали кратку протестну шетњу која се завршила испред парламента.

Око две стотине чланова и присталица СРС-а окупило су се на Тргу Николе Пашића и предвођени функционерима Немањом Шаровићем и Зораном Красићем кренули у кратку протестну шетњу која се завршила испред Скупштине Србије, где посланици расправљају о Предлогу резолуције о Косову и Метохији. Полиција није одобрила скуп.

"СРС је заказала протест како би изнела свој политички став и неслагање са срамном резолуцијом. Режим који забрањује изношење става је диктаторски, а режим који усвоји резолуцију издајнички. Ми се не бојимо диктаторског и издајничког режима" рекао је Немања Шаровић заменик председника СРС-а.

Шаровић је истакао да су грађани на Косову обманути пошто им је показана платформа, а у Скупштини се усваја "нешто сасвим друго". Окупљене је све време од протестне штење до Парламента пратио велики број полицајаца у опреми за разбијање демонстрација.

Испред Скупштине полиција је направила кордон како би онемогућила пролаз ка улазу у зграду.

Протест се завршио без инцидената, мирним разилажењем окупљених. Јаке полицијске снаге све време су пратиле окупљене, али нису интервенисале.

Окупљени на Тргу Николе Пашића носили су страначке заставе, затим заставе са ликом лидера те странке Војислава Шешеља, хашког оптуженика Ратка Младића уз натпис "српски јунаци" као и заставе Србије.

Симпатизети и функционери СРС-а међу којима су, Зоран Красић и Вјерица Радета, носили су натписе "Резолуција једнако капитулација".

Истовремено, заказан је и скуп организације Никад граница који је такође забрањен, али малобројни чланови те организације делили су летке у којима критикују актуелну власт.

"Капитулирали су пред страним амбасадорима да би лагодно уживали привилегије својих положаја и сада нам говоре да слобода није могућа", наводи се у летку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара