Читај ми!

Данас се опет гласа у Великом Трновцу

Избори за народне посланике данас се, по други пут, понављају у Великом Трновцу, код Бујановца.

Избори се понављају на бирачком месту број шест, у Основној школи "Мухарем Кадиру". За ове изборе штампано је 1.089 гласачких листића.

Ово је треће гласање у Великом Трновцу - после парламентарних избора 3. априла, гласачи са тог бирачког места и 28. априла изашли су на поновљене изборе, који су, такође, у међувремену, поништени.

Наиме, после гласања 28. априла, уследио је приговор коалиције СПС, Јединствена Србија и Зелени Србије, који се односио на гласање једног бирача без важећих личне карте и пасоша, па су затражили да се избори у Великом Трновцу понове други пут.

Републичка изборна комисија тада је прихватила приговор коалиције око СПС-а, против решења Општинске изборне комисије Бујановац, али се затим Коалиција Албанаца долине жалила Управном суду.

Управни суд је одбио њихову жалбу на решење РИК-а 18. маја, чиме су се стекли услови за поновно гласање.

Републичка изборна комисија (РИК) усвојила је синоћ приговоре Заветника, односно коалиције "За краљевину Србију - ДСС", на решења Општинске изборне комисије (ОИК) у Бујановцу, којим им није омогућено именовање њихових представника у бирачки одбор на месту где се понављају избори.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије