Читај ми!

Вучић: Сачуваћемо мир, национални понос и достојанство

Председник СНС-а и кандидат листе "Александар Вучић – Заједно можемо све" за председника Србије Александар Вучић поручио је на завршном предизборном скупу у Београду да ће Србија успети да сачува мир, национални понос и достојанство и позвао грађане да изађу на изборе и гласају за одговорност и озбиљност и за то да Србија и Београд иду напред.

Александар Вучић је рекао да је владајућа коалиција заједно урадила много тога претходних година и променила изглед Србије не само по броју километара ауто-путева и пруга, по изграђеним новим болницима и клиничким центрима, по броју фабрика.

Истиче да је садашња власт успела да доведе више од 250 нових фабрика и да изгради значајан део инфраструктуре.

"Знам да то још није довољно и да можемо и морамо неупоредиво боље. Уверен сам да имамо снаге енергије, довољно страсти и љубави према својој земљи, а пре свега знања, одговорности и озбиљности да урадимо све да наша земља иде напред у наредном периоду, да покажемо да можемо да будемо неупоредиво успешнији него што смо било до сада", рекао је Вучић.

Навео је да до пре две,три године Србија у својој историји никада није могла да буде прва по стопи економског раста, а да се данас стидимо да кажемо истину, јер ће хиљаде оних чији је посао да то говоре да то није истина, покушавати да то оповргну.

Вучић је нагласио да се раде нови клинички центри, ауто-пут Милош Велики, Грделичка клисура, Сићевачка клисура, брза пруга Београд–Нови Сад, метро у Београду и додао да су то ствари које праве разлику и показују да ли је неко нешто урадио.

"Када кажемо да ће просечна плата бити више од 1.000 евра, а просечна пензија више од 500 евра, знамо шта говоримо, знамо да говоримо истину и да за нас не постоји ништа важније него да тај завет и обећање испунимо", рекао је лидер СНС-а.

Поручио је да ће Србија сачувати мир и национални понос и достојанство и да мора да сарађује са Кфором због наших грађана на Косову и Метохији, али да неће ући у НАТО и да ће сама чувати своју земљу, небо и слободу.

За то смо, како је рекао, способни и за то смо изградили војску која је неупоредиво снажнија, која никоме не прети већ служи као одвраћајући фактор.

"За мене је најважније да ћемо градити нове фабрике, враћаћемо људе из иностранства и урадити све да наши људи живе боље", рекао је Вучић и додао да нема назад и да Србија и Београд иду напред.

Вучић је позвао грађане да изађу на изборе уз поруку да ће листа СНС победити "папиром и оловком" и изразио захвалност свима који су подржали листу СНС, а посебно женама Србије које су, каже, гурале земљу напред и одувек доносиле најодговорније одлуке и које верују одговорности и озбиљности, а не лако изреченим слоганима.

"Хвала свима у овој кампањи. Рекао сам да ћу бити тужан ако не добијемо 60 одсто у првом кругу, али ако изгубимо честитаћу противницима. За победу Београда, за победу Србије. До победе убедљивије него икада", поручио је Вучић.

Грујичић: Са политиком СНС-а наставиће се развој наше земље

Прва на листи СНС-а на парламентарним изборима, директорка Института за онкологију и радиологију др Даница Грујичић, рекла је да је СНС доказала да је "Србија најлепша земља на свету" и да ће се политиком СНС наставити развој наше земље.

Даница Грујичић је навела да данас наша земља, захваљујући политици СНС-а, има јаку економију, нове ауто-путеве и развијену инфраструктуру, али и развијенији здравствени систем, него што је то био случај пре 10 година.

"Доказали смо да не морају 50 година да се граде болнице, већ могу за неколико месеци да се изграде, да можемо да имамо све вакцине и да се коначно почиње обнављати наш Торлак и да родитељи могу слободно да вакцинишу своју децу", истакла је Грујичић.

Нагласила је да је владајућа странка показала и да Клинички центар Србије може да се заврши, као и да Србија може да обезбеди и најскупље лекове и најмодерније апарате.

Најавила је да ће се СНС у предстојећем периоду залагати за реформу примарне здравствене заштите и породичне медицине, како би свим грађанима били доступни лекари специјалисти.

"Да бисмо имали стабилан здравствени систем треба наставити са свим пројектима које је започело Министарство здравља. Око 30.000 младих људи је запослено у државном здравству за последњих осам година", рекала је Грујичић.

Према њеним речима, политика СНС-а мора да се настави, како би земља наставила са развојем како у домену здравства, тако и у осталим гранама привреде.

Позвала је грађане да изађу на изборе и да, како је рекла, ако "желе стабилност и мир" заокруже број шест и гласају за Александра Вучића.

Дачић: Бирајмо најбоље за Србију – одговорно руководство

Кандидат за премијера коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић поручио је на предизборној конвенцији СНС-а у Београду да је Србији потребно јако, мудро и одговорно руководство, које ће грађанима Србије обезбедити мир и стабилност.

Оценио је да такву политику води Александар Вучић и позвао је грађане да на председничким изборима гласају за њега.

Дачић је подсетио је да су СПС и СНС коалиција која већ 10 година успешно води државу путем развоја и просперитета и позвао је све да на парламентарним изборима подрже изборну листу СПС-а, ЈС, ЗС, "Ивица Дачић – премијер Србије, Тома Фила – градоначелник Београда".

Указао је да две странке на парламентарним изборима наступају са својим кандидатима, али да су сагласни да је најбољи избор, за добробит целог народа, да Александар Вучић буде председник државе.

"Треба нам Србија која може да осигура период без ратова и беспотребних жртава. Развијена, модерна и праведна Србија, са одговорним вођством, које ће да врати људима осмех на лица и веру у своју земљу", казао је Дачић.

Дачић је изразио спремност да стане уз председника, као што је то радио до сада, и истакао да ће му пружити подршку у борби протв свих притисака над нашом земљом.

"Желим да поделимо ту одговорност, а заједно смо и до сада успешно носили тај терет. Човек не може да бира кад ће да се роди, али може да бира ко ће да води државу. Србији треба јако мудро и одговорно руководство", поручио је Дачић.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара