Читај ми!

Усвојени приговори Заветника и коалиције "За краљевину Србију - ДСС" на решења ОИК Бујановац

Републичка изборна комисија (РИК) усвојила је приговоре Заветника, односно коалиције "За краљевину Србију - ДСС", на решења Општинске изборне комисије (ОИК) у Бујановцу, којим им није омогућено именовање њихових представника у бирачки одбор на месту где се у петак понављају избори.

РИК је поништила решење ОИК Бујановац, од 25. маја, којим је Општинска комисија одбила предлог Заветника за именовање њихових представника у бирачки одбор за спровођење поновљеног гласања на изборима за народне посланике.

Тако је РИК одлучила да се у бирачки одбор у проширеном саставу на изборном месту број 6 у Великом Трновцу, у општини Бујановац, где се у петак понављају избори, а на предлог Заветника, именују Душко Станковић и Филип Вулић.

РИК је, такође, поништила решење ОИК Бујановац, којим је одбијен предлог коалиције "За краљевину Србију - ДСС" за именовање њихових представника у бирачки одбор за спровођење поновљеног гласања.

Тако ће, одлуком РИК-а, на поновљеним изборима, бирачки одбор на том бирачком месту, чинити и представници те коалиције, Мирослав Арсић и Дарко Станојевић.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је да је уверен да ће поновљено гласање у Бујановцу протећи у најбољем реду и да ће бити учињено све да законска процедура буде у потпуности испуњена, а бирачима омогућено да остваре бирачко право.

Избори за народне посланике у петак ће, по други пут, бити поновљени у Великом Трновцу, код Бујановца, на бирачком месту број шест у Основној школи "Михарем Кадриу".

То је треће гласање у Великом Трновцу - после парламентарних избора 3. априла, гласачи са тог бирачког места и 28. априла изашли су на поновљене изборе, који су, такође, у међувремену, поништени.

За ове изборе штампаће се 1.089 гласачких листића.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара