Читај ми!

РИК одбио још три приговора

Републичка изборна комисија одбила је на данашњој седници приговор Жељка Рајчевића, кандидата за народног посланика изборне листе Морамо, против решења Општинске изборне комисије Апатин којим је одбачен захтев за поништавање гласања на једном бирачком месту у тој општини.

Реч је о бирачком месту број 17 у Ромском насељу, а приговор је одбијен уз образложење да је поднет од стране неовлашћеног лица.

У приговору се, између осталог, наводи да је једно лице пријавило више од 100 гласача ради гласања ван бирачког места, да комисије одређене за гласање ван бирачког места нису имале све што је потребно за обављање гласања...

РИК је као недозвољене одбила приговоре два бирача из Лазаревца, Огњена Ђерића и Невене Ђерић, који тврде да им је ускраћено право да гласају.

У приговору наводе да су 11. марта путем имејла предали захтев за гласање у иностранству, а да су након 19 дана добили одговор да је њихов захтев декларисан као "инфициран" и стављен у тзв. "карантин", те да није могао бити благовремено прослеђен РИК-у.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије