Читај ми!

РИК одбио више приговора на решења локалних комисија

Републичка изборна комисија је на ноћашњој седници одбацила више приговора поднетих против решења општинских и градских изборних комисија Коцељева, Бујановца, Прокупља, Новог Сада због одбијања захтева да се поништи гласање на неким бирачким местима.

Комисија је на седници одбацила 24 приговора које је поднео Александар Марић, овлашћено лице коалиције Уједињени за победу Србије против решења градске изборне комисије Нови Сад.

Комисија је одбацила приговоре Јована Велимировића и Мирољуба Милошевића против решења изборне комисије Коцељева о одбацивању захтева за поништењем гласова на бирачком месту у тој општини, уз образложење да нису овлашћени да подносе такав захтев.

Поред њих, Јасмина Костадиновић испред коалиције Морамо-Еколошки устанак-Ћута-Не давимо Београд, поднела је два приговора на решење градске изборне комисије Прокупље, којим се одбија да се гласање поништи на бирачком месту.

Те приговоре комисија је одбацила као неосноване.

РИК је одбацио и пет приговора на одлуку општинских изборних комисија Коцељева, Пећинаца и Бујановца да се не поништавају гласови на изборима за народне посланике.

Три таква приговора поднео је Зоран Павловић који заступа коалицију Двери-ПОКС, а по једну овлашћени представници Коалиције Албанаца Долине и коалиције Морамо.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије