Читај ми!

ГИК: Гласање се понавља на два места 21. априла, одбачено 214 приговора коалиције Уједињени за победу Београда

На бирачком месту број 57 (Месна заједница "Војвода Путник - 2") у општини Звездара и бирачком месту број 7 (Дечја установа "Канаринац") у општини Раковица, гласање ће се поново одржати у четвртак, 21. априла, објавила је Градска изборна комисија. ГИК је, такође на вечерашњој седнци, одбио 214 приговора коалиције Уједињени за победу Београда.

Градска изборна комисија усвојила је вечерас решење о спровођењу поновног гласања на бирачким местима на којима је поништено гласање на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

Реч је о бирачком месту број 57 (Месна заједница "Војвода Путник - 2") у општини Звездара и бирачком месту број 7 (Дечја установа "Канаринац") у општини Раковица, на којима ће се гласање поново одржати у четвртак, 21. априла од седам до 20 сати.

Осим на та два бирачка места, гласање у Београду ће, према ранијој одлуци Градске изборне комисије, бити поновљено на још четири бирачка места.

Реч је бирачким местима 31 и 49 у општини Палилула, 39 у општини Стари Град и 106 у општини Чукарица, на којима ће гласање бити поновљено 16. априла.

ГИК одбила 214 приговора коалиције Уједињени за победу Београда

Градска изборна комисија одбила је укупно 214 приговора листе "Уједињени за победу Београда" - на гласање на бирачким местима и на решење о исправљању записника о раду бирачког одбора.

На вечерашњој седници, Градска изборна комисија је, већином гласова, одбила 95 приговора на гласање на бирачим местима, на изборима за одборнике Скупштине града Београда, које је поднела листа "Уједињени за победу Београда".

Осим тога, на седници је одбијено и 119 приговора те коалиције изјављених на решење о исправљању записника о раду бирачког одбора на бирачком месту.

У приговорима се, између осталог, наводи да контролни бирачки листови нису били правилно потписани, да ГИК није могла да на законит начин утврди резултате избора због непотпуности записника о раду бирачких одбора...

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије