Читај ми!

РИК одбацио 17 приговора, именовани чланови одбора

Републичка изборна комисија одбацила је 13 приговора на решења општинских изборних комисија, чиме су одбијени захтеви за поништавање гласања на 13 бирачких места у неколико општина. Одбачена и четири приговора на гласање у Шапцу.

На седници Републичке изборне комисије одбачено је 12 приговора коалиција "Морамо" и "Уједињени за победу Србије" и један приговор бирача на решења општинских изборних комисија (ОИК).

Тиме су одбијени захтеви за поништавање гласања на 13 бирачких места у Земуну, Мионици, Краљеву, Белој Паланци, Лозници.

Образложење РИК за одбацивање осам приговора је да су поднети од стране неовлашћених лица, а четири нису усвојена, односно одбачени су као неосновани.

Приговор који је поднео бирач Љубинко Кошанин у вези са бирачким местом у селу Лопатница код Краљева, који је раније поднео приговор да су му угрожена права због једног од чланова бирачког одбора, одбачен је као неблаговремен.

Одбачени и приговори на гласање 

Републичка изборна комисија одбацила је и четири приговора бирача у Шапцу којима је тражено понављање избора на четири бирачка места.

Одбачени су приговори бирача Владимира Гвозденовића и Катарине Томић из Шапца, уз образложења да су поднети од неовлашћених лица и као недозвољени.

На вечерашњој седници, Републичка изборна комисија је донела и решења о именовању чланова и заменика чланова бирачких одбора у сталном саставу за председничке поновљене изборе који ће се одржати у суботу, 16. априла.

РИК је усвојио и решење о члановима бирачких одбора у сталном саставу за поновљене парламентарне изборе који ће се такође одржати 16. априла.

Усвојено је и решење о именовању чланова у сталном саставу на поновљеним изборима за градске одборнике на општини Стари град у Београду, који ће се одржати у суботу.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије