Аја Јунг: Метро ће Београду донети нову димензију

Кандидаткиња на листи "Александар Вучић – зато што волимо Београд" Аја Јунг разговарала је на Тргу републике са грађанима о изградњи метроа у Београду и истакла да ће метро допринети да и културни садржаји буду доступнији свим грађанима и гостима Београда.

"Изузетно ми је драго да је новац обезбеђен и да убрзо креће градња метроа. Метро ће донети једну сасвим нову димензију за град Београд. У свим градовима у којима сам боравила или живела од Њујорка до Пекинга изузетно ми је био важан метро", рекла је Јунг.

Подсетила је да ће метро смањити гужве у граду и културне и уметничке садржаје учинити доступнијим.

"Биће већа доступност културним садржајима и могућност да дођете до Народног музеја, Коларца, концерата и бројних позоришта и галерија. Радујем се што ће деца из различитих крајева града моћи брже да дођу до националне фондације за уметничку игру, односно до моје балетске школе у Коларчевој улици", рекла је Аја Јунг.

Кандидати са листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд" Милан Гуровић и Драгана Пешић Белојевић разговарали су са грађанима на Београдском сајму, где је по плану изградње метроа, који је јуче представљен у Старом двору, предвиђена станица.

"Данас смо се упознали са планом изградње метроа. Код Сајма бележимо кретање великог броја возила, због тога је идеја да једна линија метроа прође кроз овај део града", истакла је Пешић Белојевић.

Она је нагласила да је метро неопходан Београду, наводећи да су финансијска средства, у вредности од две милијарде евра, обезбеђена.

Вујовић: Ђиласова политика – изађи, пуцај и убиј 

На порталима се појавио спот у којем се користе слике председника Србије Александра Вучића и кандидаткиње за одборника Ирене Вујовић, а председница општине Савски венац каже да је тај спот показатељ политике мржње која се води против листе "Александар Вучић – Зато што волимо Београд"."Јасно сам разумела Ђиласову кампању, изађи, пуцај и убијај. Пуцало се председнику Вучићу у главу, као и мени. Ми се боримо против Ђиласове политике 'изађи, пуцај, убијај', јер то је једино што он може да гарантује", рекла је Вујовићeвa новинарима.

Спот се појавио на појединим порталима, а потписује га "Кључ промена", на чијем Фејсбук профилу пише да је "протестни покрет који за циљ има повећање излазности на београдским изборима".

Вујовићева је навела да је СНС против насиља и нестабилности и за бољитак Београда и бољи живот сваког грађанина.

"Нисам се уплашила маскираних хероја и док они буду пуцали, убијали ми ћемо се трудити да неуморно радимо и градимо Београд", поручила је Вујовићева.

Весић: Уредићемо плато испред БДП-а и изградити гаражу

Кандидат за градског одборника са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Горан Весић разговарао је са грађанима Врачара о реализованим и будућим пројектима у тој београдској општини и том приликом најавио да ће бити уређен плато испред Београдског драмског позоришта (БДП), као и да ће ту бити изграђена подземна гаража.

"Тај плато ће бити уређен и ту више неће бити таксисита и тај плато ће заиста изгледати онако како треба да зигледа", рекао је Весић и истакао да је садашња градска власт пуно урадила на сређивању Врачара, те да је веома активно радила на томе да се доведу у ред ствари које годинама нису биле сређене.

С тим у вези, он је поменуо реконструкцију Каленић пијаце која ће, како је додао, у потпуности бити завршена у наредне две године.

Весић је истакао да се Град Београд интезивно бавио и уклањањем нелегалних објеката на Врачару и додао да су у делу те општине, између Београдске, Булевара краља Александра, Макензијеве и Курсулине улице, постављени паркинг сензори, те да ће са тиме наставити и у другим зонама.

Говорећи о гаражама Весић је најавио да је у плану изградња гараже испод Каленић пијаце, у Скерлићевој улици, као и испод БДП-а, те да је у даљој будућности у плану и гаража испод Чубурског парка.

"Део општине Врачар који се годинама користио као пословни простор за издавање приватним фирмама биће адаптиран у вртић површине 800 квадратних метара", казао је Весић наводећи да ће капацитет тог вртића бити између 200 и 300 места чиме листа чекања за место у вртићу на Врачару више неће постојати.

Говорећи о фасадама рекао је да је за ову годину планирано да се у српској престоници уреди 180 фасада о трошку Града Београда.

Подсетивши да је по новом Закону о становању и одржавању зграда уведен јавни интерес у уређење фасада, Весић је рекао да ће захваљујући томе бити креирани програми у оквиру којих ће у сређивање фасада бити укључени и станари.

Осврнувши се и на графите, Весић је рекао да ће изменом Закона о планирању и изградњи бити уведена обавеза да се у најужем језгру града све зграде прекрече антиграфит бојом, као и да нове зграде морају да имају антиграфит боју. 

"Београд се развијао као и други велики градови, али није био довољно хуман и окренут људима", оценио је Весић и истакао да је политика садашње градске власти да побољша комфор живота грађана, као и да Београд постане хуман град.

Весић je разговарао и са грађанима из три месне заједнице у Лазаревцу, рекао је да се обећања опозиције своде на то да је све бесплатно и оценио да то тако може само у бајкама.

Свака политика је добра само ако решава проблеме људи, рекао је Весић и оценио да је прошло време великих политика, поготову када је реч о локалној политици. 

СНС ујединила Србију 

Након деценија подељености на политичкој сцени Српска напредна странка успела је да уједини Србију, да оствари боље резултате у економији и самоуверенијем одлучивању на међународној арени - и то захваљујући томе што је стала иза својих речи, рекао је потпредседник СНС Марко Ђурић.

Он је младим суграђанима у општини Звездара поручио да се на предстојећим изборима не одлучује само о судбини Београда, већ о судбини Србије јер је Београд, према његовим речима, највећи политички, културни, духовни и економски центар нашег народа.

"Зато је битно како ће Београдом да се управља и на који начин ће да се развија", нагласио је потпредседник СНС и додао да је "страховито важно" да се настави са политиком окупљања и уједињавања. 

Члан Главног одбора Српске напредне странке Верољуб Арсић разговарао је данас са грађанима у Сурчину и поручио да СНС брине о свакој београдској општини подједнако, као и да је равномерни развој Београда приоритет.

СНС Ђиласу: Код кога је завршило 22 милиона евра?

Српска напредна странка упитала је Драгана Ђиласа и Александра Шапића "код кога је у џепу завршило 22 милиона евра која су била предвиђена за изградњу инфраструктуре за насеље Степа Степановић, као и зашто су успели да изграде свега 30 одсто целокупног пројекта.

"Лоповско-тајкунска коалиција-Ђилас, Шапић, Јанковић, Лимунов Јеремић, Шутановац и остали хохштаплери, зарад јефтиних политичких поена лажу и манипулишу грађанима када год говоре о насељу Степа Степановић", саопштио је СНС.

Напредњаци истучу да су управо у насељу Степа Степановић отворенa новоизгрђена школа "Данило Киш", вртић "Мала сирена", отворена је пошта, бесплатно клизалиште за све Вождовчане, и да је управо одговорна власт предвођена СНС-ом увела аутобуску линију 49.

"Да се баве Београдом, интересом грађана и да шетају градом уместо што својим лимузинама само пролазе, знали би за све то", поручују напредњаци. 

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара