Зелена странка за озелењавање равних кровова у Београду

Зелена странка, која на изборе за Београд излази под редним бројем 16, представила је предлог за озелењавање 1.000 равних кровова, једне од најважнијих тачака програма Зелене странке "Паметан зелени град".

Потпредседник Зелене странке Саша Михајловић рекао је да је озелењавање 1.000 равних кровова којима је потребна адаптација, програм по коме би, за четири године, град Београд добио свеобухватни приступ решавању дугогодишњег проблема девастирања и пропадања старих, равних кровова. 

Нови Београд и Коњарник су веома погодни да на њиховим крововима настану зелене оазе, објаснио је Михајловић и додао да се тиме, осим добијања додатне количина кисеоника у Београду, што је примарни циљ сваке европске престонице, смањују и трошкови грејања и хлађења сваке зграде за по 20 одсто, повећава цена некретнина и унапређује слика града као туристичке дестинације, што је један од београдских императива. 

"Ако узмемо у обзир да оваквих равних кровова у Београду има око 6.000, можемо бити сигурни да је ефекат примене ове тачке програма Зелене странке 'Паметан зелени град' у наредним годинама огроман и економски и здравствено" рекао је Михајловић.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара