Радуловић о Шапићу, кривичним пријавама и ТВ дуелу

Лидер Покрета Доста је било Саша Радуловић изјавио је да очекује да ће тужилаштво реаговати на кривичне пријаве које је поднео против кандидата за градоначелника и председника општине Нови Београд Александра Шапића.

Радуловић је истакао да је лично поднео још једну, посебну кривичну пријаву зато што га је у недељу увече, како наводи, "пар силеџија сачекало испред улаза" и "покушало да га уплаше".

"Не желим да дискутујем о томе, Тужилаштво и полиција имају све доказе и видећемо шта ће урадити по том питању", казао је Радуловић.

На конференцији за новинаре у парламенту Радуловић је, одговарајући на питање о пријавама које је поднео против Шапића, рекао да ДЈБ не подноси олако кривичне пријаве и да су они, како каже, још од 2016. године обавештавали "шта ради Шапић на Новом Београду".

"Говорили смо о томе како извлачи новац преко својих приватних пливачких клубова, како је цео базен подредио себи, како извлачи новац преко бесплатних програма. Ми очекујемо да ће Тужилаштво да реагује, дали смо доказе", рекао је Радуловић.

Говорећи о ТВ дуелу на Балкан инфо каналу, на који није отишао, Радуловић каже да је инсистирао да се ради уживо, да је ДЈБ понудио опрему за то, јер у том случају "не може да се глумата", и оптужио Шапића за перформанс.

Шапић је на Твитеру поделио објаву продукције Балкан инфо, где кажу да се на снимању у заказано време појавио само Шапић, те да та емисија никада није ишла уживо.

На Твитеру је поставио слику која показује да је он на тај дуел дошао и написао: "Ја сам будала, не Радуловић и ДЈБ. Две и по године ме пљују и вређају, а сад пред изборе су успели и да ме извозају као последње магаре и на крају одустану".

Радуловић каже да је емисија требало да иде уживо.

"Око 17 часова су одбили, а зашто су око 22 часа направили пефроманс, то није питање за мене. Мислим да је ово покушај Шапића да избегне ТВ дуел уживо. Главна сврха тог твита је да каже да више неће да разговара о том интервјуу, читава представа је направљена да би покушао то да избегне", прокоментарисао је Радуловић Шапићев твит. 

ДЈБ поднео жалбе Управном суду због лажне ДЈБ листе

"Доста је било" поднео је три жалбе Управном суду против решења Градске изборне комисије (ГИК) којим је одбијен приговор о "проглашењу лажне изборне листе" - "Доста је било пљачке, корупције и лоповлука - Радуловић Милорад". 

Како је данас саопштио ДЈБ, Војин Биљић и Саша Радуловић, који су изјавили жалбу против решења ГИК-а, захтевали су јавну расправу пред Управним судом јер имају право да учествују у поступку.

Суд мора да донесе одлуку у року од 48 сати.

У саопштењу ДЈБ-а наводи се да је ГИК прогласио листу која има за циљ да "бираче доведе у заблуду и да приликом заокруживања на гласачком листићу, убеђени да гласају за ДЈБ, гласају за лажну листу", као и да носилац те листе има исто презиме и шеф посланичке групе ДЈБ и председник Покрета Саша Радуловић. 

ГИК на овај начин, сматра ДЈБ, омогућава вршење кривичног дела повреде изборног права грађана, због чега се ово решење морало огласити ништавим.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара